Efter målgången. Så här såg det ut när Lars Nordin gått i mål efter den 55:e upplagan av Lidingöloppet. Bilden till vänster är en arkivbild. Foto: Katja Annola/Privat

Kallhällsbon som sprungit Lidingöloppet 55 gånger

Kallhällsbon Lars Nordin var 20 år när det första Lidingöloppet gick av stapeln. Nu är han 75 år fyllda – och har sprungit varje lopp.

  • Publicerad 11:20, 7 okt 2019

En av de tusentals löpare som passerade mållinjen i den 55:e upplagan av Lidingöloppet, som ägde rum förrförra helgen, var Lars Nordin. Och han var en av tre personer att göra det för 55:e året i rad, nu som 75-åring.

– Jag är gammal orienterare, och när Lidingöloppet startade var det många som började springa det, så jag gjorde också det. Nu får jag brev om att 'du ställer väl upp i år igen', och så fick jag 55-årströja i år, berättar veteranen Lars Nordin.

Den kuperade banan ligger på 30 kilometer och beskrivs på Lidingöloppets egna hemsida som "ett riktigt kraftprov för alla löpare". Inget för den veke, med andra ord.

– Det är väldigt jobbigt. Normalt springer jag högst en mil, så jag får verkligen ta i och ladda med extra vätska och socker, säger Lars Nordin.

"Har inte velat sluta"

Löpträning blir det annars flera gånger i veckan, både på egen hand och med gänget "Luffarligan", en samling herrar och damer som ses och springer och fikar ihop. Men det blir också bordtennis med SPF Seniorerna i Järfälla, och ett pass med frun på på Friskis & Svettis. Att trenden med Lidingöloppet hållit i sig i alla år beror på flera saker.

– Jag har inte velat sluta! Det är en väldigt rolig tävling med mycket musik och folk som hejar på en. Det är en folkfest. Och så är det viktigt för att jag ska hålla mig frisk. Det är friskvård, även om det är en lång bana.

Hur länge kommer du att hålla på?

– Så länge jag är frisk! Jag har möjlighet att springa 10 istället för 30 kilometer, men jag får se hur jag känner mig under året och hur mycket jag orkar träna.

Stockholm Direkt