Kval. Martin Falkeborn ställs mot gamla lagkamrater i kvalet till Superettan. Foto: Andreas Ekeling

Känslosamt kval för Martin

Martin Falkeborn och hans IK Frej tvingas kvala för att behålla sin plats i Superettan.

  • Publicerad 15:33, 8 nov 2017

Kvalet blir svårt, även personligt då jag känner många i Akropolis och har spelat där själv tidigare i min fotbollskarriär.

Ekerösonen Martin Falkeborn, 24, började säsongen bra men blev sedan ljumskskadad vilket gjorde att han missade större delen av vårsäsongen. Laget gick tungt och låg länge sist i Superettan men efter ett tränarbyte började laget få fart.

– Vi låg länge sist men med ny tränare har vi spelat upp oss riktigt bra. Att vi klarat kvalplatsen med tanke på hur läget såg ut är nästan en bragd i sig, säger Falkeborn.

För Falkeborns del har han precis som laget haft en stark höst och har spelat alla matcher och gjort tre mål och en assist från sin ytterbacksposition. Nu väntar ett känslosamt kval mot tvåan i divison 1 norra som blev Akropolis, en klubb han själv tidigare spelat i och han känner många i laget.

– Kvalet blir svårt, även personligt då jag känner många i Akropolis och har spelat där själv tidigare i min fotbollskarriär. Vi kommer från en serie högre upp och ska gälla som favoriter men det blir tufft då Akropolis nästan har gått rent hela säsongen. Jag tror vi klarar kvalet med tanke på att vi har bättre spelare och spelare med mer erfarenhet än vad Akropolis har, säger Falkeborn.

Kvalet inleddes på bortaplan i kväll, onsdag, på Spånga IP och returmötet sker lördagen den 11 november hemma på Vikingavallen i Täby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

New York Rangers valde Olof i draften

Nyheter Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.torsdag 28/6 10:46

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter