Ståhlmannen är hemma - glad men utmattad. Foto: Johann Bernövall

Känslosamt när "Ståhlmannen" landade efter VM-succén

Han har tagit varje chans han fått att hylla Järfälla från de största arenorna världen över. När diskusesset Daniel "Ståhlmannen" Ståhl representerade sitt kära Viksjö i friidrotts-VM slutade det med en blågul silvermedalj.

  • Publicerad 14:54, 9 aug 2017

24-åringen kastade diskusen 69.19 meter, vilket är det nästa längsta han kastat någonsin. Bara det historiska svenska rekordet på 71.29 meter från tidigare i somras är längre.

LÄS ÄVEN: Ståhlmannen från Viksjö slår nytt rekord – bäst i Sverige

När han i måndags, dagen efter medaljen, togs emot av en samlad press, representanter från klubben Spårvägen, förbund och familjen på Arlanda så var det mycket känslor och till och med tårar när mamma kramas om.

– Underbart att komma tillbaka till Sverige och hem till mamma, pappa och syrran. Det är härligt att träffa alla, säger Daniel Ståhl efter kramkalaset och fortsätter:

– 69 meter är jäkligt bra men det tar några veckor eller månader att fundera på varför det blev så långt och varför det blev en så bra position. Jag gjorde mitt bästa och är stolt.

Varför hyllar du så ofta Järfälla och Viksjö i medierna?

– För att jag kommer därifrån och det är världens bästa ställe. Jag har alla mina vänner där, säger Daniel Ståhl till Järfälla Tidning.

Blir det någon vila nu?

– Inte mycket, det är SM senare i sommar.

Minimal marginal

Daniel Ståhl hade endast två centimeter upp till guldmedaljören Andrius Gudzius, från Litauen, vars längsta kast nådde 69.21 meter. Men någon besvikelse hos Daniel Ståhl är det inte tal om.

– Jag försökte kriga hela tävlingen. Äh, jag är stolt över silvret i dag. Jag har egentligen varit stabilare än honom (Gudzius, reds. anm.) hela sommaren, jag är glad för hans skull. Men det var historiskt ändå, sa han till TV4 direkt efter tävlingen.

Tackade nej till att hyllas

Järfälla kommun planerade ett allmänt firande av Daniel Ståhl torsdag den 10 augusti men huvudpersonen själv har valt att tacka nej.

Daniel Ståhls pappa säger till Järfälla Tidning att hans son valt att ställa in firandet för att han är utmattad efter all uppståndelse den senaste veckan.

Stockholm Direkt