Nina Engqvist. Foto: Daniel Sjöberg

Karateklubb vill bjuda unga på träning

Karateklubben i Bro, Tatakai Kyokushin, har äskat pengar från Rädda Barnen. Nu vill de bjuda in ungdomar att börja träna. – Vi hoppas, eftersom vi kan erbjuda det gratis, att det kan locka några, säger instruktören Nina Engqvist.

  • Publicerad 10:00, 6 dec 2019

Hur får man ungdomar att börja träna? Med den frågan värkandes i skallen satte Nina Engqvist och hennes kollega My Pasanen igång diskussionen.

– De flesta ungdomar slutar träna organiserat vid 12, 13 års ålder. Vad händer om vi kan erbjuda barnen något? säger Nina Engqvist.

De sökte pengar hos kommunen och fick nej vid ett par tillfällen. De sökte även EU-bidrag, men det blev nej igen. De pratade med Systerskap i Bro som tipsade om Rädda Barnen.

– Jag hade sökt 52 000 för inkomstbortfall för oss två, medlemsavgift och träningsdräkt. Jag fick 20 000. Så nu är tanken att vi drar igång det här i januari, vecka två, berättar Nina.

Tanken är alltså att barn i högstadiet ska kunna komma till klubben och börja träna.

– Vi hoppas, eftersom vi kan erbjuda det gratis, att det kan locka några. Och att det är någon form av organiserad träning här i Bro, att man inte behöver åka iväg.

Nina har hållit på med karate i närmare 30 år och kollegan My i drygt tio. Nu hoppas hon locka en ny generation till sporten.

– En termin har vi tänkt att vi kan sponsra terminsavgiften. Så det finns möjlighet att pröva under ganska lång tid och känna efter om det är något man vill hålla på med. Alla kan vara med, det spelar ingen roll vilken nivå man är på, för man tävlar i första hand mot sig själv.

Sommarstängt

Under juli månad är kontoret stängt. Vi är tillbaka den 3 augusti. Nästa tidning utkommer den 7 augusti.söndag 5/7 7:46

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt