Kerim Mrabti till Birmingham City

Enköpingssonen och ESK-fostrade Kerim Mrabti flyttar utomlands, efter att han värvats av det engelska championshiplaget Birmingham City FC.

  • Publicerad 13:56, 21 jan 2019

Mrabti klarade både fystesten och läkarundersökningen på fredagsmorgonen.

ESK-fostrade Kerim Mrabti, som sedan 2015 tillhört Djurgårdens IF, har värvats av Birmingham City FC, i den engelska andradivisionen, Championship.

24-åringen, som valde att inte förlänga sitt kontrakt med Djurgården efter säsongen, gick som kontraktslös till Birmingham. Kontraktet löper över 18 månader, med en option på ytterligare ett år.
– Mrabti klarade både fystesten och läkarundersökningen på fredagsmorgonen, och han kommer att ansluta till A-laget nästa vecka, skriver Birmingham på sin hemsida, Bcfc.com.

Kerim lär ha valts med omsorg av sin nya klubb. Birmingham har tidigare brutit mot det ekonomiska regelverket Financial Fair Play. Nu straffas man genom att man bara får göra en värvning i januari.

Dessutom får man inte betala någon övergångssumma, för sin värvning. Enligt Fotbollskanalen.se gör sanktionerna mot klubben att Mrabti, som mest kan få en veckolön på 10 000 pund, omkring 120 000 svenska kronor.

Mrabti, är alltså både uppväxt i Enköping och fotbollsskolad i ESK. Säsongen 2013 värvades han till Uppsalalaget Sirius som då låg i den svenska andradivisionen. Efter två säsonger i Uppsala fick allsvenska Djurgården upp ögonen för mittfältaren, en klubb han sedan stannat i, fram till i fredags, när han skrev på för Birmingham.

Birmingham City ligger inför tisdagens bortamatch mot Swansea på en elfteplats i tabellen. Det återstår att se om Enköpingssonen blir uttagen redan till den matchen.

Jonas sprang mellan Sälen och Mora

Sport Att cykla nio mil kan vara jobbigt, att skida lika långt är nog värre. Hur är det att springa de nio milen? Vi ringde upp Enköpingsbon Jonas Hermanson för att höra efter.onsdag 21/8 10:49