Kerim. Enköpings enda manlige landslagsspelare i fotboll Kerim Mrabti jagas av Tunisiska landslaget. Foto: Bengt Johansson

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till Expressen.

  • Publicerad 15:15, 14 maj 2018

Enköpingssonen och ESK-fostrade Kerim Mrabti var en av målskyttarna när hans Djurgården besegrade Malmö FF i finalen av Svenska cupen med 3-0 förra veckan. Och intresset forwarden är stort. Kerim som hittills gjort tre framträdanden i den blågula landslagströjan, blev efter cupvinsten uppvaktad av Tunisiens förbundskapten, som vill ha Kerim med i truppen till årets VM i Ryssland, som startar i juni. Kerims pappa är från Tunisien.

Något som skulle vara fullt möjligt, eftersom Kerims spelade matcher för Sveriges landslag inte varit tävlingsmatcher.

– Vi får se vad som händer de här närmaste dagarna. Kerim har ett beslut att fatta, sade Kerims agent Miro Jaganjac till Expressen.

Nu har Kerim bestämt sig. Han tackar nej.

– Jag har meddelat mitt beslut och jag har tackat nej. Det hade blivit ett alldeles för snabbt beslut för min del. Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel. Och jag har ändå spelat i Sverige, gjort A-landskamper och spelat i U21-landslaget, säger han till Expressen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rekordmånga lag när hockeycup spelas i Enköping

Sport I helgen arrangerar ESK-hockey Stora Coop Cup för U14-lag, den sjunde turneringen för säsongen i Bahco- och Sandbrohallen, men med högst antal anmälda lag hittills. – Det ska bli oerhört kul, säger...torsdag 21/3 16:28