Kimby klar för allsvenska Björklöven

Robert Kimby från Bålsta är klar som tränare för anrika IF Björklöven. Att leda ett lag i Hockeyallsvenskan blir ett nytt steg i karriären för honom.

  • Publicerad 16:55, 18 jun 2019

Jag ser det ­absolut som nästa steg i min ­karriär som jag ­hoppas kan ta mig ännu längre.

Kimby är klar för allsvenska IF Björklöven där han kommer att vara assisterande till Joakim Fagervall.

Efter att ha hoppat av rollen som huvudansvarig i ESK Hockey har han nu laddat om batterierna och ser fram emot en spännande utmaning.

– Jag har egentligen aldrig tvekat gällande hockeyn, det var andra faktorer. Nu har jag hittat rätt i detta och ser fram emot att ta nästa steg i min tränarkarriär, berättar Kimby.

Björklöven är en anrik svensk hockeyklubb, hur landade detta på bordet?

– Jag fick en kontakt för en månad sedan av Joakim Fagervall som är huvudansvarig tränare. Jag hade honom när jag själv spelade i Allsvenskan med Västerås IK. Efter den första kontakten så var jag i kontakt med deras general manager, Per Kenttä. Jag åkte sedan upp och de presenterade ett upplägg som jag tog med mig hem till familjen.

Hur gick tongångarna hemma, det betyder väl att ni får rycka upp familjen och flytta till Björkarnas stad - Umeå?

– Det var såklart den viktigaste delen att tala med min familj om detta. Jag och Linda (fru) hade ett mycket bra snack om vad detta skulle betyda för oss som familj och det var faktiskt hon som var den drivande att jag skulle tacka ja och att jag skall flytta upp ensam.

Det blir en del pendlande då för er båda?

– Ja, det kommer att bli så och det kanske inte passar alla, men vi tror på det här och det kommer bli fantastiskt då vi kan samlas hela familjen i Umeå eller i Bålsta såklart, lite minisemester varje gång.

Du är nu heltidsanställd av Björklöven, vad betyder det för dig och din tränarkarriär?

– Det är såklart något jag siktat på och det skall bli både spännande och kul. Konkret så betyder det att jag nu får jobba dagtid med upplägg, planering, analyser, förberedelser och träning. Det är skillnad på att köra dagarbete civilt och sedan kvällstid. Jag ser det absolut som nästa steg i min karriär som jag hoppas kan ta mig ännu längre.

När går flyttlasset och när startar ditt uppdrag?

– Jag flyttar i månadsskiftet juli/augusti. Egentligen startar jag nu med en hel del analyser av inspelat material och en dialog med Jocke. Men praktiskt så är det med laget i augusti som mitt uppdrag startar.

Vad i uppdraget ser du den stora skillnaden mot att du som de senaste 6 åren varit headcoach?

– Den stora skillnaden är ju att jag nu ligger bakom Jocke som bär allt huvudansvar, men det ger mig ett nytt perspektiv i tränarskapet där jag kan ligga närmare spelarna och jobba mer med det individuella. Det är nytt, men jäkligt spännande. Rollen kommer att växa på mig, men det finns inte tid att vila på hanen utan det gäller för mig att bidra från dag 1.

Hur ser laget ut och vad tror ni om kommande säsong i Allsvenskan?

– Vi är på den nivån där det är hundra procent tävla som gäller i alla lägen och klubbens ambition är att vi skall vara ett topplag. Det är egentligen inga konstigheter, alla vill vi vinna – inget annat gäller. Vad det gäller truppen så är det för tidigt för mig att uttala mig om det, men det jag vet ser bra ut, avslutar Kimby.

IF Björklöven

SM Guld 1987

26 säsonger i högsta divisionen.

Allsvenskan sedan 2013/14

Senaste placering: 10:a

Visa merVisa mindre

Robert Kimby

Ålder: 35

Familj: Fru Linda och två barn.

Född: Bålsta

Längd 188cm

Vikt: 93kg

Allsvenskan: 380 matcher (Hammarby, Almtuna, Nybro, Västerås IK)
TV-pucken: 8 matcher

Landskamper: 25 Junior.

Coach: Bålsta HC div.2 säsongerna 2013-2017, Enköpings SK div.1 2017-2019.

Visa merVisa mindre

Bålsta/Upplands-BroDirekt starkare i höst

Bålsta/Upplands-BroDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och...fredag 3/7 9:32

Nu skrivs tidningshistoria: DirektPress går ihop med Mitt i

Varje vecka förses nästan en miljon hushåll i Stockholm med gratistidningar från Direktpress och Mitt i. De två tidningshusen har länge varit konkurrenter, men nu står det klart att de kommer gå...fredag 3/7 9:24

Sport

    Senaste numret

    Bålstabladet
    Stockholm Direkt