Kista HC vill till division 3-kval

Truppen pratade inför säsongen om division 3-avancemang, gick på en snyting mot Duvbo och nådde inte ens allfyran. Nu kan spelarna i Kista HC ge sig chansen att ta bakvägen.

  • Publicerad 13:17, 9 feb 2017

Vi är bättre än på många år.

Förra veckan besegrade Kista HC i tät följd Duvbo och Hässelby/Kälvesta hemma i Husby ishall. 3–2 mot H/K i fortsättningsseriens förmodade seriefinal var ett styrkebesked, men 10–3 mot Duvbo kanske ännu viktigare mentalt. Det var en revansch för den oväntad förlusten, tidigt på säsongen, mot Sundbybergsklubben som i slutänden kostade Kista en plats i allfyran.

– Duvbo gjorde sju mål i första perioden utan att ens ha fem målchanser. En chock, säger Kistatränaren Dragan Miljkovic, som sedan dess påminner om att jobbet måste göras i varje match.

Av den anledningen tar Kistatränaren inte ut svängarna efter 3–2 mot Hässelby/Kälvesta. Hemmalagets främsta bekymmer var att få pucken förbi storspelande H/K-målvakten Fredrik Odenbrandt, något 70–27 i skottstatistik vittnar om. Jonas Dahlén fastställde slutresultatet i andra periodens andra minut och även om Kista dominerade hade H/K sina kvitteringsmöjligheter.

– Dom spelar bland annat sex mot fyra sista minuten, rysaren var ändå deras målvakt, summerar Dragan Miljkovic. 

Han menar att segern blir betydelselös om laget bjuder in konkurrenterna Kallhäll och Waxholm i resterande matcher. Hittills ser det ändå bra ut. Kista öppnade fortsättningsserien med 3–1 mot Vällingby, har tre raka trepoängare och bara nämnda Kallhäll och Waxholm kvar att möta.

– Vi kände i somras att vi skulle få ihop en bra trupp, till och med konkurrens om platserna. Därför var det rätt givet att ta sikte på division 3. Vi borde ha gått till allfyran tillsammans med Österåker, men klantade till det samtidigt som Sundbyberg spelade över sin förmåga och hade en hel del tur.

Eftersom fortsättningsserien är löjligt kort, endast en enkelserie (fem omgångar) för de sex inblandade lagen, finns det inte plats för underskattning eller bleka insatser.

– Det var några lag från södra division 4, tror jag, som inte ville spela dubbelserie. Därför spelas fortsättningsserien som enkelserie och lagen som går till play off få vänta i nästa två veckor innan lagen i allfyran har spelat klart och play off-spelet inleds.

Bara seriesegrarna i Stockholms två fortsättningsserier är garanterad plats i play off 1. Bästa tvåan i södra eller norra får också en plats. Ett fjärde lag hämtas från Upplands division 4. Dessa fyra lag ställs mot lag 4-7 från allfyran. Vinnarna i dessa fyra matchserier går vidare till den slutliga kvalserien. I den tillkommer lag 2-3 från allfyran plus två lag från division 3. Totalt spelar alltså åtta lag i kvalserien.

– Vi är bättre än på många år. Det vore jätteroligt att spela en kvalserie, men först måste vi klara av serien och sedan play off 1.

Han har en trupp med flera som spelat högre i seriesystemet, ändå är en viktigast – målvakten Simon Helmersson. Simon håller sig runt 90 i räddningsprocent och det är ett måste om Kista ska ta sig långt och lyckas med den interna målsättningen.

– Först Kallhäll, sedan Waxholm. Inget annat gäller i dag, vi måste ta varje match på allvar, tillägger Dragan Miljkovic.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.