Kista Hockey siktar på kval

Kista Hockey strider sällan i division 4-toppen, men i vinter är tonläget optimistiskt. Segern i öppningsmatchen av allfyran var första steget mot kval till division 3.

  • Publicerad 11:00, 11 jan 2018

”Det är
några bra lag
i allfyran, vi
är ett och
vill vara med
i toppen

Kista Hockey inledde i tisdags andra halvan av säsongen med att besegra Solna HC med 4–1 i första omgången av allfyran.

– Riktigt bra i andra och tredje perioden. Full kontroll vill jag säga, säger tränaren Dragan Miljkovic.

Kristoffer Nilsson, Jonas Jakobsen, Daniel Hemmingsson och Thomas Bäckman gjorde målen, tränaren tyckte att segermarginalen kunde blivit något mål större.

– Vi fick inte i gång passningsspelet i första perioden, sedan är det ett lag på isen.

Nu handlar det bara om en match av totalt 14. Utifrån tonläget i truppen är det ändå en lyckad start på något som kan bli riktigt bra. Dragan Miljkovic reagerar lätt syrligt på frågan – ”kan ni bli topp 5 i allfyran?”

– Va, topp 5? Vi är bättre än så, säger han och räknar upp en handfull lag, av seriens åtta, som han menar att man ska besegra.

2010/11 slutade Kista Hockey på sjätte plats i division 3. Säsongen efter slutade laget sist i trean. Sedan dess har Kistalaget inte varit nära toppkonkurrenterna i division 4 Uppland/Södermanland. Två gånger, senast i våras, har Kista vunnit fortsättningsserien utan att nå långt i efterföljande play off.

Nu ska det ske.

Kista vann grundserien, division 4 norra, via nio vinster och ett kryss på tolv matcher. Dragan Miljkovic är inte ensam i sin optimism inför fortsättningen.

– Vi börjar allfyran med tre hemmamatcher, det kan sätta nivån, säger Anton Åslund om spelschemat.

Jonas Dahlén, tvåa bakom Oliver Holm i interna poängligan, håller med. Han känner också att tre inledande hemmamatcherna ska ge en skjuts i rätt riktning.

– Det är några bra lag i allfyran, vi är ett och vill vara med i toppen, säger Anton Åslund som gör sin nionde säsong i KHC och bör ha känsla för var årets lag står konkurrensen.

Han ser i första hand en bredare trupp, med fler enheter som kan avgöra matcher. Flera lag lever på en femma, Kista kan mönstra flera bra enheter.

– Som alltid i hockey hänger mycket på målvakterna. Kan våra hålla en räddningsprocent på drygt 90, uppåt 92–93 procent, så är vi med i toppen, säger Dragan Miljkovic.

Hallsta IK, från Hallstavik, bedömer han och spelarna som seriens joker. Annars är det bara Gnesta som de håller riktigt högt.

– Gnesta har ”tvillingarna”, säger Kistatränaren.

Dessa, David och Kevin Stråhle, kan tillsammans vägleda Gnesta. Får Kista stopp på dem är segerchansen god, enligt Miljkovic och vapendragaren Jörgen Hedbom.

Det är just Gnesta som kommer till Husby ishall på lördag kväll.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.