Kista SC övertygar i division 4

Det är roligt att vara Kista SC-spelare i dag. Och klarar laget sig helskinnat igenom två stundande toppmöten blir fotbollshösten spännande. Senast blev det en 6–2-seger mot Sollentuna FK.

  • Publicerad 16:50, 13 jun 2018

En anledning kan vara att
vi varit
konsekventa
i arbetet med vår spelidé och hur vi
vill agera
defensivt

IFK Österåker och Kista SC har skaffat sig poängmarginal till konkurrentlagen i division 4 norra. Att Österåker skulle fajtas i absoluta toppen var givet på förhand,laget har ett par forna allsvenska spelare. Bland annat.

Kista SC var på förhand ett oskrivet blad. Inte minst på grund av några medelmåttiga säsonger, ny tränarstab, utrensning av äldre spelare och uttalad satsning på unga spelare.

– Det går bättre än vi trott, säger tränaren Sebastian Daka. En anledning kan vara att vi varit konsekventa i arbetet med vår spelidé och hur vi vill agera defensivt. Tydlighet har hjälpt. Sedan har vi jobbat hårt med att killarna ska visa varandra respekt och i första hand arbeta för lagets bästa.

Senaste matchen, mot Sollentuna FK, var ett första test på var KSC står i förhållande till övriga topplag. Sollentunalaget låg också på övre tabellhalvan inför matchen.

Chans- och spelmässigt var det jämnt fram till att Ionut Daniel Oprea bombade in 1–0 (25) på halvvolley från straffområdeslinjen. Nio minuter senare gjorde Izuchukwu Mayor Offor 2–0. Offors mål var långt-ifrån lika snyggt som Opreas, dock påpassligt när han tofflade till bollen precis innan målvakten fick ner händerna för att skopa upp den.

3–0 kom tidigt i andra halvlek genom i paus inbytte Dizat Abdrim. Därefter reducerade gästerna och för ett ögonblick blev det lite stökigt i den annars så solida backlinjen.

Oron försvann med vackra 4–1. Kistalaget kom runt på högerkanten och en passning nådde snett bakåt till Adin Aljovic. Med en sidledsdragning kom han mer centralt och fick med vänsterfoten till en ”Arjen Robben-banan” som böjde runt målvakten och in i dennes högra burgavel.

– Snyggt. Och skönt, säger Sebastian Daka.

Med det målet var saken klar. Aljovic hann göra sitt andra för kvällen och Oliver Balekelayi 6–1 innan SFK fastställde slutresultatet.

I de närmaste två omgångarna ställs Kista mot tredjeplacerade Hallonbergen (b) och ledande Österåker (h).

– Vi kan ta poäng i båda, det är vår förhoppning, säger Kistatränaren. En viktig detalj vi behöver jobba bort är perioder av nonchalans som funnits i varje match. Vi behöver bra fokus hela tiden.

Åtta vinster på tio matcher har Kista, avståndet upp till Österåker är två poäng. Stanna poängavståndet på den nivån fram till sommaruppehållet har Kista SC en spännande höst att se fram emot.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.