"Kitten" och Rebaz blir kvar i Sollentuna

Det ryktades om att 2019 skulle bli sista säsongen, men så blev det inte. Christer Mattiasson och Rebaz Hassan blir kvar i Sollentuna FK – och får dessutom utökat sportsligt ansvar.

  • Publicerad 16:20, 29 nov 2019

rbetet har påbörjats med att forma truppen och vi har kommit en bit på vägen.

Under senhösten har det funnits en del rykten om att Christer och Rebaz skulle lämna SFK. Bland annat sades det att Västerås SK i superettan var nära. Även IK Frej har nämnts tidigare.

– Ja, det fanns en del sanning i VSK-ryktet. Vi har hört oss för bland andra klubbar men det landade i Sollentuna, vilket vi båda är glad för, säger "Kitten" Mattiasson som kom till klubben 2015.

– Det känns jättebra att fortsätta utveckla laget och se vad roligt vi kan hitta på 2020.

Det är även en revanschsugen duo som siktar på förbättring nästa år.

– 2019 var motigt. Som jag sagt tidigare tycker jag vi spelade överlag bra men fick inte utdelning. Det är bara att rannsaka oss själva och vi håller på att utvärdera för fullt just nu.

Vad kan göras bättre?

– Allting. Det finns procent att förbättra i allt, man blir aldrig färdig. En sak som vi tar med oss var att vi tappade sju startspelare till 2019, det var tufft att behöva börja om.

Många nya spelare

Det var rejäl ruljans överlag i år och allt som allt var det runt 20 nya spelare som tillkom. En del i vintras, några i somras. Nu blir det Mattiasson och Hassan som blir mer ansvariga för den biten. Sportchefen Erik "Atilla" Börjeson kommer ansvara för det sportsliga för ungdomarna i klubben istället.

– Det höjer statusen på tränarbiten givetvis. Samtidigt gör det lite ont att bli erbjuden den tjänsten, "Atilla" har gjort ett fantastiskt jobb i många år och vi har samarbetet bra under åren.

Underlättar det jobbet som coach att även vara sportchef?

– Ja, det tycker jag. Det blir nog en rakare kommunikation och vi kan agera snabbare, vilket kan underlätta. Jag hoppas att vårt stora kontaktnät kan vara till fördel.

Sju spelare i truppen

I dagsläget har sju spelare gällande kontrakt. Bland annat Daniel Söderberg, Anton Thelander och Monir Jelassi.

– Arbetet har påbörjats med att forma truppen och vi har kommit en bit på vägen. Överlag har vi haft ettårskontrakt så det blir lite att börja om varje år.

En som inte blir kvar är Alexander Seger. Han har skrivit på för BP. Även kusinen David Seger ser förlorad ut och har provtränat i Örebro SK nyligen.

– Även om BP spelar i samma division som oss tycker jag att han går uppåt. Men jag hade gärna sett han i en serie ännu högre upp. Alex har varit ett stort föredöme hos oss.

– Det är kul att våra spelare är aktuella för klubbar högre upp, det visar att vi har ett bra varumärke där spelare utvecklas mycket.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt