KK SUNDBYBERG. Tova Lantz Harari, Mia Malin, Elfrida Lande Lundqvist och Signe Thörn jagade startplats i elitserifinalen. Tre kom igenom nålsögat. Foto: Anders Ekström

KKS-åkare i elitseriefinal

KK Sundbybergstrion Tova Lantz Harari, Signe Thörn och Mia Malin har en utmaning kvar innan konståkarna välkomnar våren. Nästa helg avgörs elitseriefinaler nere i Mörrum.

  • Publicerad 13:14, 6 apr 2018

Under säsongen har det genomförts deltävlingar i elitserien och i respektive åldersklass ska de högst rankade göra upp om titlarna i Mörrum, Blekinge. I de yngre flickåldrarna är det åtta åkare som gör upp och Konståkningsklubben Sundbyberg har flickor i både U15 och U13.

– Det är helt fantastiskt. Sällsynt, säger tränaren Vera Pokrovskaja.

Tre åkare kunde dessutom varit fyra. Elfrida Lande Lundqvist hamnade dock på fel sida av strecket.

Tova Lantz Harari är KKS-åkaren i U15, i U13 tävlar Signe Thörn och Mia Malin.

– Bara åtta kommer med, betonar Sundbybergstränaren. Det är jättesvårt att kvala in till finalerna.

– Alla tjejerna tycker om att åka och har disciplin att lära sig, det är förklaringen till att det gått så bra i vinter, fortsätter Vera Pokrovskaja.

Signe Thörn har vunnit tävlingar i vinter, bland annat deltävlingarna i Österåker och Linköping. Mia Malin slutade trea i båda nämnda elitserietävlingarna. Tova Lantz Harari har varit snubblande nära pallen. Kvalitén i adepternas åkning tvivlar tränaren inte på för ett ögonblick. Svårigheten inför finalen ligger i det mentala.

– All tre har chans att komma på pallen, men det här med final är nytt för dem. Jag behöver ge dem förutsättningar för att de ska kunna vara lugna, fokuserade och slippa känna press.

Tränade de mer än vanligt under påsklovet?

– De har haft olika träningsupplägg. En tog lite ledigt, de andra två har tränat mycket. Men de ska vara väl förberedda när de åker ut på isen, säger Vera Pokrovskaja.

Elitseriefinalerna inleds den 13 april.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26