SILVER. Tova Lantz-Harari blev tvåa i elitserien 2018/19. Foto: Felicia Eriksson Masalla

KKSu tog två medaljer i elitserien

KK Sundbyberg har återigen visat framfötterna på isen. I den nyss avslutande elitserien knep konståkningsklubben två pallplatser.

  • Publicerad 11:00, 6 maj 2019

Elitserien genomförs under säsongen och är för de bästa åkarna i Sverige i sju olika klasser. Ett antal deltävlingar har genomförts 2018/19 med en avslutande final i Göteborg tidigare i april.

Konståkningsklubben Sundbyberg hade med tre åkare i ES. Denna Sumpantrio lyckades denna säsong ta ett silver, ett brons och en fjärdeplats.

– Dom förtjänade det verkligen. Tjejerna tycker om det, vill prestera och sedan få belöning i form av pallplatser, säger huvudtränaren Vera Pokrovskaja.

Tova Lantz-Harari tog silver i flickor 15 och Signe Thörn tog brons i samma klass. Mia Malin var nära pallen men blev fyra (U13).

– Det var mitt fel. Jag hade gjort lite för svåra moment Mias program, vilket var synd. Signe hade ont i knät men lyckades ändå galant, vilket glädjer mig.

Kanske blir fler

Till nästa säsong tror Vera att ytterligare fyra åkare från Sumpan får åka elitserien.

– Ja, jag tror det när jag tolkar deras resultat. Alla sju gör sitt jobb varje vecka och det vore jätteroligt om vi blir flera i elitserien.

– Tjejerna är koncentrerade och gör alltid sitt bästa, båda på isen och i skolan. Alla vill mycket och är sugna på att nå resultat även i elitserien.

Vera gläds att konståkarnas hårda jobb gett resultat och att KKSu var dubbelt representerade på nordiska mästerskapen (Tova och Signe).

– Jag hade varit glad att få med en åkare dit. Att vi fick med två på NM är helt fantastiskt.

KK Sundbyberg i elitserien

Tova Lantz-Harari, silver U15.

Signe Thörn, brons U15.

Mia Malin, fyra U13

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Passa vidare fick en bra start

Nyheter Fler än tidigare har skoj på Rissne IP Sommarlovsaktiviteterna på Rissne IP är igång och första veckan blev bästa premiärveckan sett till antal deltagare.tisdag 25/6 14:10

Lärarförbundet vill ha dialog om skolkommission

Nyheter Lärarförbundet i Sundbyberg välkomnar förslaget om en skolkommission, men hade gärna sett att det hade presenterats efter en dialog med förbundet.tisdag 25/6 10:12
Stockholm Direkt