SILVER. Tova Lantz-Harari blev tvåa i elitserien 2018/19. Foto: Felicia Eriksson Masalla

KKSu tog två medaljer i elitserien

KK Sundbyberg har återigen visat framfötterna på isen. I den nyss avslutande elitserien knep konståkningsklubben två pallplatser.

  • Publicerad 11:00, 6 maj 2019

Elitserien genomförs under säsongen och är för de bästa åkarna i Sverige i sju olika klasser. Ett antal deltävlingar har genomförts 2018/19 med en avslutande final i Göteborg tidigare i april.

Konståkningsklubben Sundbyberg hade med tre åkare i ES. Denna Sumpantrio lyckades denna säsong ta ett silver, ett brons och en fjärdeplats.

– Dom förtjänade det verkligen. Tjejerna tycker om det, vill prestera och sedan få belöning i form av pallplatser, säger huvudtränaren Vera Pokrovskaja.

Tova Lantz-Harari tog silver i flickor 15 och Signe Thörn tog brons i samma klass. Mia Malin var nära pallen men blev fyra (U13).

– Det var mitt fel. Jag hade gjort lite för svåra moment Mias program, vilket var synd. Signe hade ont i knät men lyckades ändå galant, vilket glädjer mig.

Kanske blir fler

Till nästa säsong tror Vera att ytterligare fyra åkare från Sumpan får åka elitserien.

– Ja, jag tror det när jag tolkar deras resultat. Alla sju gör sitt jobb varje vecka och det vore jätteroligt om vi blir flera i elitserien.

– Tjejerna är koncentrerade och gör alltid sitt bästa, båda på isen och i skolan. Alla vill mycket och är sugna på att nå resultat även i elitserien.

Vera gläds att konståkarnas hårda jobb gett resultat och att KKSu var dubbelt representerade på nordiska mästerskapen (Tova och Signe).

– Jag hade varit glad att få med en åkare dit. Att vi fick med två på NM är helt fantastiskt.

KK Sundbyberg i elitserien

Tova Lantz-Harari, silver U15.

Signe Thörn, brons U15.

Mia Malin, fyra U13

Spaden i marken för Ursviks västra stadsdelar

Nyheter ✓Tvärbanan ✓4 000 bostäder ✓Ursviks torg Inom några dagar börjar kalkcement vispas ner för att stärka marken inför byggandet av Ursviks västra delar – Sundbybergs mest stadsmässiga område med station för tvärbanan.torsdag 19/9 14:04

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

Nyheter Kvinna är ännu inte vid medvetande I söndags fick polisen larm om att en kvinna hoppat i vattnet vid Ulvsundabron. Den man som också hittades på platsen och som anhölls, misstänkt för mordförsök, har nu släppts.onsdag 18/9 13:08
Stockholm Direkt