Roberth Björknesjö lämnar IK Frej och återvänder till Brommapojkarna. Foto: Lotten Engbom

Klart: Han blir BP:s nya manager

Nu är det klart att Roberth Björknesjö tar över som manager och huvudtränare för Brommapojkarna. Han börjar omedelbart.

  • Publicerad 11:40, 7 sep 2018

I veckan blev Brommapojkarna av med tränaren Luis Pimenta efter Aftonbladets avslöjande om sexism, rasism och mobbning. Efter det har också sportchefen Daniel Majstorovic sagt upp sig.

Klubben berättade igår att de nu slår ihop rollerna och det blir alltså Roberth Björknesjö som kliver in som manager. Brommapojkarna har valt att omorganisera herrverksamheten, och därför ersatt rollerna huvudtränare och sportchef med den nya managerrollen, uppger BP:s kommunikatör Peter Appelqvist i ett uttalande på BP:s hemsida.

Roberth Björknesjö kommer närmast från IK Frejs herrlag, som han nu lämnar för BP. Han har tidigare varit sju år i BP, bland annat som huvudtränare, men lämnade 2013. För StockholmDirekt berättar Björknesjö att han har starka känslor för BP.

– Det var ett svårt beslut, men rent strategiskt på lång sikt är det klart att det är rätt val. BP har lite större förutsättningar än vad Frej har, säger Roberth Björknesjö till StockholmDirekt.

Han gör sin sista match med IK Frej i helgen och är på plats på Grimsta på måndag. Nu siktar han på att Brommapojkarna blir kvar i allsvenskan.

– Det har gått blixtsnabbt. Ingen har missat vad som hänt i BP, men nu får jag förtroendet att vända blad. Jag kommer bara blicka framåt. Målsättningen är att stanna kvar i allsvenskan, säger han om BP:s framtid.

Brommapojkarnas sportchef lämnar klubben

Återvänder

Den nya managern kommer rapportera direkt till klubbdirektören för att minska avståndet mellan herrverksamheten och sportkontoret.

– Vi är glada att kunna välkomna Roberth tillbaka till BP. Robban är en högst kompetent tränare, har god kunskap om föreningens verksamhet från sina tidigare roller i föreningen och är dessutom en människa som är full av energi, säger Henrik Nilsson, klubbdirektör, i ett uttalande på BP:s hemsida.

Frejs tränare lämnar klubben

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Elis från Spånga är Sveriges nya Sune

"Allt med Sune blir så himla mycket drama" Han har läst nästan alla Sune-böcker och sett de tidigare filmerna. Nu axlar 12-årige Elis Gerdt från Solhem rollen som Sune, hela Sveriges mellanstadiefavorit.onsdag 21/11 18:27

Föräldrar: Därför anmäls inte ungdomsbrotten

Enas. Äppelvikens Päron vill samla föräldrar över skolgränserna Oron för ungdomsbrotten breder ut sig över hela Bromma men få vågar anmäla. Nu vill föräldraföreningen på Äppelviksskolan uppmana föräldrar att börja prata med varandra och visa sig ute på gatorna.onsdag 21/11 16:35