Värvning. Amadou Jawo lämnar Djurgården för spel i hans gamla klubb IK Frej. Foto: Ove Nordström

Klart: Jawo återvänder till IK Frej

Frej-sonen Amadou Jawo återvänder till IK Frej Täby. "Det känns skönt", säger han själv om klubbytet.

  • Publicerad 10:31, 16 mar 2018

Amadou Jawo, 33, startade sin karriär i IK Frej. Nu har klubben gjort klart med ett lån av Djurgårdens anfallare, något som fotbollsdirekt var först med att rapportera om.

"Amo" Jawo är inne på sista året på sitt kontrakt med Djurgården och lånas ut året ut till Täbyklubben.

– Det känns skönt. Jag måste ha speltid och det blir ändå naturligt. Frej, det vart där jag började min karriär, att få komma tillbaka till Frej och spela. De har ett intressant lag i år. Jag tror att de har ett mycket bättre lag än tidigare år, säger Jawo till Täby Nyheter.

Tanken är att Jawo ska göra sin första träning med klubben redan idag, fredag.

– Det blir första passet. Jag känner ganska många i laget innan, två som är utlånade från Djurgården och flera jag spelat mot flera gånger tidigare, säger han.

Amo Jawo bor själv i Täby och har nu nära till träningarna.

– Det är väldigt skönt att slippa pendla. Jag bor sju minuter från Vikingavallen, säger han.

Det är många Frejfans som velat se dig i klubben igen, känner du någon press?

– Nej, jag kan inte kalla det press. Jag gör det här bytet för att visa att jag fortfarande har kvalitéer. Jag vill inte att de ska försvinna på att jag sitter på bänken och läktaren i Djurgården, säger Jawo.

– Det är mest för min egen skull, för att visa att jag fortfarande har det. Samtidigt är det bra att man varit i en klubb som Djurgården, då måste man lära sig att hantera press.

Hur är formen?

– Jag är frisk, men jag hade influensan för någon vecka sedan men har varit i gång en vecka. Jag känner mig pigg och känner mig bra formmässigt. Jag har varit skadefri och kunnat träna fullt och haft en försäsong.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu rullar tågen mot Österskär igen

Nyheter Dubbelspårstrafik dröjer Efter ett halvår med ersättningsbussar så kan Täbyborna nu äntligen åka Österskärslinjen igen.måndag 10/12 12:02

Hunden Adrienne sprang lös på E18

Nyheter "Var tvungen att tvärbromsa" Vid nio fick polisen rapport om en hund som sprang söderut på E18, men i norrgående körfältet, från avfarten vid Danderyds kyrka. En förbipasserande Danderydsbo berättar att hon var tvungen att...måndag 10/12 10:11