Värvning. Amadou Jawo lämnar Djurgården för spel i hans gamla klubb IK Frej. Foto: Ove Nordström

Klart: Jawo återvänder till IK Frej

Frej-sonen Amadou Jawo återvänder till IK Frej Täby. "Det känns skönt", säger han själv om klubbytet.

  • Publicerad 10:31, 16 mar 2018

Amadou Jawo, 33, startade sin karriär i IK Frej. Nu har klubben gjort klart med ett lån av Djurgårdens anfallare, något som fotbollsdirekt var först med att rapportera om.

"Amo" Jawo är inne på sista året på sitt kontrakt med Djurgården och lånas ut året ut till Täbyklubben.

– Det känns skönt. Jag måste ha speltid och det blir ändå naturligt. Frej, det vart där jag började min karriär, att få komma tillbaka till Frej och spela. De har ett intressant lag i år. Jag tror att de har ett mycket bättre lag än tidigare år, säger Jawo till Täby Nyheter.

Tanken är att Jawo ska göra sin första träning med klubben redan idag, fredag.

– Det blir första passet. Jag känner ganska många i laget innan, två som är utlånade från Djurgården och flera jag spelat mot flera gånger tidigare, säger han.

Amo Jawo bor själv i Täby och har nu nära till träningarna.

– Det är väldigt skönt att slippa pendla. Jag bor sju minuter från Vikingavallen, säger han.

Det är många Frejfans som velat se dig i klubben igen, känner du någon press?

– Nej, jag kan inte kalla det press. Jag gör det här bytet för att visa att jag fortfarande har kvalitéer. Jag vill inte att de ska försvinna på att jag sitter på bänken och läktaren i Djurgården, säger Jawo.

– Det är mest för min egen skull, för att visa att jag fortfarande har det. Samtidigt är det bra att man varit i en klubb som Djurgården, då måste man lära sig att hantera press.

Hur är formen?

– Jag är frisk, men jag hade influensan för någon vecka sedan men har varit i gång en vecka. Jag känner mig pigg och känner mig bra formmässigt. Jag har varit skadefri och kunnat träna fullt och haft en försäsong.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24