SEMI. Den gångna säsongen slutade i semin för svartgult. Foto: Christian Backevik

Klubbchefen tonar ner krisrykten i AIK

Två kuggar har lämnat, men någon kris är det inte hos AIK:s bandydamer menar klubbchefen Daniel Johansson. Tolv spelare är i dagsläget under kontrakt och det jobbas febrilt kring nyförvärv.

  • Publicerad 12:00, 16 aug 2019

Under sommaren stod det klart att landslagsspelarna Julia Norrman och Linnéa Larsson lämnar AIK för konkurrenterna Sandviken och Skutskär. Samtidigt har det varit tyst kring truppen från AIK-lägret vilket spätt på spekulationerna att laget håller på att splittras.

Helt fel, menar klubbchefen Daniel Johansson bestämt.

– Vi har tolv kontrakterade spelare just nu så har vi ju ett lag och en grund att jobba vidare på. Jag känner inte att det är någon kris alls, även om det såklart är tungt att tappa två landslagsspelare, säger klubbchefen.

Vilka tolv som har kontrakt vill Daniel inte gå in på, men säger att flera av spelarna sitter på flerårsavtal.

Arbetet med att få in fler spelare pågår för fullt. Både i Sverige och utomlands.

– Vi jobbar vidare för att både hitta bredd och spets och vi lägger mycket tid för att få till det. Tyvärr kryllar det inte direkt av damspelare så vi tittar väldigt brett i Sverige och i världen. Ambitionen är att återigen slåss om medaljerna av finaste valör även i vinter.

Ikon blir coach

Daniel jobbar även för att få bort de envisa ryktena om att de inte satsar på damerna. Ett bevis på att Gnaget gör det är att bandyikonen Pelle Fosshaug, som tränade herrarna i vintras, är damlagets nya coach.

– Det blir ett lyft för hela dambandyn. Pelle är en av sportens mest respekterade och jag hoppas att det gör att vi får tyst på snacket om att vi inte satsar på damerna. Att ha Fosshaug som coach kommer gynna sporten och AIK mycket.

AIK jobbar även med att säkra framtiden.

– Att bara ha representationslag fungerar ju inte i längden. Det gäller att vi kan säkra tillväxten både för tjejer och killar. Det är ett av föreningens största mål att få till en bra ungdomsverksamhet på sikt. Det är otroligt mycket spännande på gång här.

Stockholm Direkt