Foto: Michael Folmer

Klubbikonen lämnar AIK – går till brorsans klubb

En epok är över. Klubbikonen Christian Sandberg, med över 600 matcher i svartgult, lämnar AIK för att istället spela i SHL.

  • Publicerad 15:30, 9 aug 2019

Han har varit trogen Gnaget under hela sin seniorkarriär och även under flera av sina juniorår. Sedan den nuvarande 31-åringen kom från Järfälla som tonåring blev Christian Sandberg kvar i svartgult i alla år och har totalt gjort över 600 landskamper med klubben.

Men nu är den eran över.

Redan innan sommaren stod det klart att "Sampa" var tveksam till en förlängning. Och på fredagen blev det definitivt. Sandberg, som varit lagkapten i Gnaget de senaste fyra åren, har skrivit på för HV71 i SHL.

Där blir han dessutom lagkamrat med brorsan Filip.

– Det känns fantastiskt kul och spännande. Jag har spelat i AIK hela mitt liv och detta blir något nytt för mig. Extra roligt såklart att få spela med brorsan. Jag och Filip har aldrig lirat ihop innan, säger Sandberg till HV71:s hemsida.

Tacksam

Kontraktet är skrivet över ett år och Sandberg är tacksam för alla år med Gnaget. På klubbens hemsida tackar han fansen och föreningen.

– Det är svårt att beskriva. Jag har spelat i AIK hela livet. Det är svårt att sätta ord vad klubben har betytt för mig och alla omkring. Det har varit ett privilegium att få representera AIK.

Stockholm Direkt