Kris. Ekonomin i IK Frej är inte på topp. Foto: Roffe Andersson

Konkurshot – då får damerna och ungdomarna betala för herrlaget

IK Frejs ligger just nu näst sist i Superettan. Dessutom dras klubben med fortsatta ekonomiska problem, vilket gör att klubben riskerar konkurs.

  • Publicerad 14:18, 25 sep 2017

I söndags höll IK Frej ett extrainsatt årsmöte som enligt Norrortssporten presenterade det kritiska ekonomiska läget.

Under mötet gavs förslag på olika lösningar för att lösa problemen.

Ungdomar och damlaget skulle förflyttas till en ny ideell förening medan innebandysektionen skulle flytta till en annan ny ideell förening och herrlaget skulle bli en ny elitförening.

– Ekonomin i alla elitklubbar är en utmaning. Det är små marginaler och när något inte blir som vi tänkt är det svårt. Det är sviktande publik- och sponsorintäkter, säger Per Magnusson, ordförande i klubben.

De tre föreningarna skulle arbeta tillsammans under organisationen IK Frej Täbys Idrottsallians. Alla med varsin styrelse och varsitt ansvarsområde.

– Det bestämdes att vi kommer dela upp föreningen så att vi har en alliansförening och att elitfotbollen drivs separat. Elitfotbollen är så mycket större så det blev väldigt sårbart, säger Per Magnusson.

I samband med detta kommer ungdomarna, damerna och innebandy-medlemmarna behöva betala en extra medlemsavgift på 500 kronor, något som ska användas som startkapital i de nya föreningarna.

Vad säger du om att dam- och ungdomsfotbollen får betala för herrfotbollen?

– Det är det vi vill undvika, därför skiljer man de här verksamheterna åt, säger Per Magnusson.

Men de måste betala en ny medlemsavgift på 500 kronor?

– Precis. För att starta upp den nya verksamheten behövs ett startkapital.

Indirekt får de alltså betala för herrfotbollen?

– Detta är ett sätt att lösa situationen framåt.

IK Frej för diskussioner med kommunen om driftavtalet, men Per Magnusson vill inte kommentera det mer ingående. På torsdag ska kommunen och klubben träffas för att diskutera driften av Vikingavallen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vem skickar dåliga DVD-filmer till Jocke?

Nyheter En gång fick han 300 stycken Varje vecka trillar det ner flera dvd-filmer genom brevlådan hemma hos Jocke som bor i Täby Kyrkby. Men han har inte beställt, vet inte vem som postar dem eller varför.fredag 15/12 20:08

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Nyheter "Nästan fullsatt" Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.fredag 15/12 15:33