Hjälp. AIK Fotbolls lagkapten Henok Goitom ser korttidspermittering som ett sätt att hjälpa klubben ekonomiskt. Foto: Mostphotos

Korttidspermitteringar väntar för AIK

Coronavirusets spridning slår hårt mot AIK Fotboll. Nu meddelar klubben att deltidspermittering krävs för att rädda ekonomin.

  • Publicerad 12:05, 24 mar 2020

I det läge som klubben är i är det viktigt att alla bidrar.

För att lösa de ekonomiska problemen har klubben meddelat spelare, ledare och annan personal om en deltidspermittering på upp till 60 procent från och med den 1 april.

AIK:s fotbollsherrar sätts i karantän

– I det läge som klubben är i är det viktigt att alla bidrar. Som spelare har vi diskuterat vad vi kan göra, vi vet att vi står för en stor kostnad för klubben, framförallt nu när vi inte kan spela matcher, och det kändes självklart för oss alla i herrtruppen att göra vad vi kan för att lätta på den kostnaden, säger Henok Goitom, lagkapten i AIK:s herrlag till klubbens sajt.

Påverkar inte damtruppen

Enligt klubben ska deltidspermitteringen pågå i en månad med möjlig förlängning.

– Utifrån mitt uppdrag som ordförande i vår fackklubb är jag mycket stolt över det ansvar och den solidaritet som alla parter inom AIK Fotboll visat under denna förhandling. Överenskommelsen gör att klubben förbättrar sina förutsättningar ekonomiskt samtidigt som medarbetarna kan behålla sina jobb och större delen av sin inkomst i en mycket osäker period, säger Tobias Larsson, ordförande i AIK Fotbolls lokala fackklubb till sajten.

Beslutet togs efter samråd med spelare, ledare och övrig personal.

Eftersom damtruppen i nuläget har full verksamhet påverkas inte de initialt.