Kris i Enköpings HF efter spelarflykt

Våren 2015 kvalade EHF-herrarna till allsvenskan. Nu, ett drygt år senare, har nästan alla de spelarna lämnat klubben. EHF tvingas därför dra sig ur division ett eller division tre.

  • Publicerad 08:26, 19 aug 2017

Det som fanns före sommaren är borta nu när vi kommer tillbaka efter semestern

Det ser ut som att Enköpings HF kommer få det tufft i herrettan kommande säsong då klubben nu tappat alla seniorer inför kommande säsong.

För två säsonger sedan kvalade handbollsherrarna till allsvenskan och man hade och har fortfarande ett par spännande årskullar på väg i de egna leden med P00/01 som första våg.

Detta skulle man bygga på för framtiden var det uttalat inför förra säsongen. Nu har det visat sig att det var inte alls rätt väg att gå, inga seniorspelare är kvar till denna säsong.

– Det stämmer att det inte blev som vi hoppats. Det är mycket som har hänt under sommaren och som nu ger oss en hel del huvudbry inför kommande säsong, berättar tränare Anders Skogäng.

Det som har hänt är att inför försäsongsstart fanns det spelare som deklarerade att de skulle sluta osv… men det fanns de som sa – ”vi kör”. Under sommaren har detta förändrats och det har varit en domino­effekt.

– Jag är besviken såklart, det som fanns före sommaren är borta nu när vi kommer tillbaka efter semestern. Det jag är mest besviken på är övergången på Viktor Berg von Linde till VästeråsIrsta HF, inte på honom men på Västerås som klubb.

På vilket sätt är du och EHF som klubb besvikna?

– VIHF har skrivit kontrakt med Viktor på två år osv… men de har inte kontaktat oss i EHF i ärendet. De har inte skött detta som man ska och därav är inga papper påskrivna i ärendet och så kommer det att fortsätta vara, då de nu har raserat vår herrverksamhet. 

Hur kan en spelare få en sådan effekt?

– Det blev en dominoeffekt på de spelare som redan sagt att dem skulle köra efter det framkom att Viktor var klar för VIHF. Hade vi blivit kontaktad i den turordning man ska hade vi haft chansen att rädda resterande spelare med information i rätt ordning.

Hur ser truppen ut nu och vad kommer hända med laget?

– Vi har just nu en juniortrupp till förfogande och vi kommer behöva dra ur ett lag i serien, antingen division 3-laget eller division 1-laget. Om jag får välja så är det såklart laget i trean som ska dras ur för vi kan köra detta med juniorerna som är mycket bra, men inte klara seniorer ännu. De skulle behövt ett år till innan de klev in i hetluften, det hade varit det bästa.

Vem bestämmer vad det kommer att bli?

– Det är en föreningsfråga, men viktigast är såklart att spelarna ställer upp på detta. Vi skall snacka med berörda parter innan ett beslut kan fattas inom kort. Jag tror och hoppas på att det blir division 1, det kan bli bra om vi gör det på rätt sätt. Det blir i sämsta fall division 2 nästa säsong istället för att ta division 3 nu och få jaga en plats i division 2. Vem vet vi kanske fixar nytt kontrakt och då är vi på rätt väg nästa säsong, avslutar Skogäng.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15