AVSLUTNING. "UrsvikXtreme Night" avslutar 2019 för det lokala löploppet. Starten är från 17:30 på tisdag 5 november. Foto: SIK

Kvällslopp avslutar tävlingsåret i Ursvik

På med pannlampan och ladda för mörkerlöpning! Nästa vecka sker avslutningen av "UrsvikXtreme" i ett kolsvart Ursviksspår.

  • Publicerad 17:00, 1 nov 2019

Sedan många år tillbaka arrangerar Sundbybergs IK orientering sitt löplopp "UrsvikXtreme". Med start i april har sju lopp genomförts i spåret och finalen ägde rum i september.

Nu på tisdag, den 5 november, är det dags för avslutningen i form av en sorts bonuslopp. Till skillnad från de övriga sju så avgörs denna på natten.

Det är öppen start och deltagarna kan välja att springa 7,5 eller 15 kilometer i spåren kring Ursviks Motionsgård.

– Det är samma bana fast du springer med pannlampa. Reflexer lyser upp så att man ser i skogen, säger Cecilia Westström som är vice ordförande i SIK och projektledare för tävlingen.

Hon tycker att det är en kul avslutning på året.

– Vi orienterare springer ofta på natten och tycker det är positivt om fler uppskattar det. Det är en speciell känsla att springa när det är mörkt och på en så rolig och kuperad bana, säger Cecilia.

Vad ska man tänka på?

– Ha en okej lampa och bra, varma kläder. När man väl springer gäller det att ha blicken framåt och neråt.

Hoppas på runt 100

Arrangören hoppas att det kommer lika många som tidigare, mellan 70 och 100 stycken.

– Gärna fler. Det finns massor med plats.

I mål får alla blåbärssoppa och banan och vinnarna får pannlampor. Även några lampor lottas ut.

SIK kan annars se tillbaka på ett bra år för "UrsvikXtreme".

– I början hade vi en bit över 100 tävlande men sen blev vi runt vanliga 70 till 100. Det har varit en okej säsong och vi är nöjda. Framför allt är det väldigt kul att arrangera detta i närheten där så många bor.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Nyheter ✓Pendeltågen ✓Tvärbanan ✓Tunnelbanan ✓Roslagsbanan ✓Pendelbåtar ✓Bussar SL gör justeringar i kollektivtrafiken för att bättre matcha stockholmarnas resvanor. Det här är de förändringar som ska genomföras med start 15 december.torsdag 21/11 11:10

Då är pendeltågen avstängda 2020

Nyheter Tiderna när SL:s pendel inte rullar Att pendeltågen stängs av lite då är sedan gammalt, på grund av Mälarbanans utbyggnad. Nu har planen för när tågen stängs av under 2020 klubbats.torsdag 21/11 9:44

Lista: Här är SL:s alla nya bussförändringar

Nyheter 162 000 fler bussavgångar i Stockholms län 2020 Majoriteten i Region Stockholm har beslutat om mer och fler bussar i SL-trafiken nästa år. Totalt blir det drygt 162 000 nya avgångar. Här är hela listan.onsdag 20/11 15:55
Stockholm Direkt