AVSLUTNING. "UrsvikXtreme Night" avslutar 2019 för det lokala löploppet. Starten är från 17:30 på tisdag 5 november. Foto: SIK

Kvällslopp avslutar tävlingsåret i Ursvik

På med pannlampan och ladda för mörkerlöpning! Nästa vecka sker avslutningen av "UrsvikXtreme" i ett kolsvart Ursviksspår.

  • Publicerad 17:00, 1 nov 2019

Sedan många år tillbaka arrangerar Sundbybergs IK orientering sitt löplopp "UrsvikXtreme". Med start i april har sju lopp genomförts i spåret och finalen ägde rum i september.

Nu på tisdag, den 5 november, är det dags för avslutningen i form av en sorts bonuslopp. Till skillnad från de övriga sju så avgörs denna på natten.

Det är öppen start och deltagarna kan välja att springa 7,5 eller 15 kilometer i spåren kring Ursviks Motionsgård.

– Det är samma bana fast du springer med pannlampa. Reflexer lyser upp så att man ser i skogen, säger Cecilia Westström som är vice ordförande i SIK och projektledare för tävlingen.

Hon tycker att det är en kul avslutning på året.

– Vi orienterare springer ofta på natten och tycker det är positivt om fler uppskattar det. Det är en speciell känsla att springa när det är mörkt och på en så rolig och kuperad bana, säger Cecilia.

Vad ska man tänka på?

– Ha en okej lampa och bra, varma kläder. När man väl springer gäller det att ha blicken framåt och neråt.

Hoppas på runt 100

Arrangören hoppas att det kommer lika många som tidigare, mellan 70 och 100 stycken.

– Gärna fler. Det finns massor med plats.

I mål får alla blåbärssoppa och banan och vinnarna får pannlampor. Även några lampor lottas ut.

SIK kan annars se tillbaka på ett bra år för "UrsvikXtreme".

– I början hade vi en bit över 100 tävlande men sen blev vi runt vanliga 70 till 100. Det har varit en okej säsong och vi är nöjda. Framför allt är det väldigt kul att arrangera detta i närheten där så många bor.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

En person rånad vid busshållplats i Ör

Nyheter Maskerade personer stal mobiltelefon En person ska ha blivit rånad av två maskerade gärningsmän vid en busshållplats i Ör på onsdagsmorgonen. Ingen har gripits än.onsdag 3/6 9:02

Oklart när säsongen för lägre divisioner drar igång

Nyheter Förbundet inväntar nya besked från Folkhälsomyndigheten Svensk elitfotboll har fått grönt ljus för att starta säsongen. I skuggan av yppersta eliten inväntar dock 15 trupper i Västerort och Norrort klara besked.tisdag 2/6 16:53

Stort intresse för odling i låda

Nyheter Växtlighet. Sundbybergsbor får odla och skörda gratis i väntan på mötesplatser En liten låda full av möjligheter, det bjuds Sundbybergsborna på i Ursvik. Förra veckan var det säsongspremiär för den tillfälliga mötesplatsen för odling.fredag 29/5 15:38
Stockholm Direkt