Madelene Green Foto: Anders Ekström

Lagkapten Green ställs mot moderklubben

Förra helgens 3–0-seger mot Svedala har gett vind i seglen för SVK – och damlaget har nu häng på toppen. På lördagen vill de fortsätta den trenden genom att slå den kluriga seriejumbon Degerfors hemma.

  • Publicerad 11:20, 7 dec 2018

Efter lördagens förlust mot Engelholm tog damlaget snabbt revansch dagen därpå. Det blev klara 3–0 mot Svedala på bortaplan och segern gjorde att de närmade sig toppen.

Sollentuna är sexa efter elva omgångar av elitserien och har bara tre pinnar upp till fyran Gislaved. På lördagen kommer jumbon Degerfors på besök till Satelliten 14:30.

För SVK:s lagkapten, Madelene Green, blir matchen extra speciell då hon är fostrad i den värmländska bruksorten. Och hon varnar för sin moderklubb imorgon lördag.

– Degerfors är ett lag som man inte får underskatta och vi måste vara på tå denna match, säger hon till hemsidan.

– Med en vinst mot Svedala i väskan tror jag att vi kommer att spela med glädje samt med hornen ut och visa vilka som äger Arena Satelliten.

"Hitta harmoni"

Tränaren Nicklas Bagelius tar heller inte ut något i förskott.

– Visserligen slog vi dom borta, men dom har fått spelarförstärkning och situationen har förändrats, säger "Baggen".

– De är bollsäkra och tar varje chans att göra det svårt för motståndaren. Men kan vårt sideout-spel, när motståndaren servar, fortsätta att utvecklas så då blir vi farliga. Vi är vår egen fiende. Hittar vi harmoni och glädje har vi stora chanser att segra.
 
Sollentuna vann bortamatchen i Värmland med 3–0 i oktober.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Bögs gård får Sofiapriset

Nyheter Många aktiviteter i sommar Bögs gård får hedersbelöningen Sofiapriset av Sollentuna kommun för sitt lokala engagemang för kulturen och jordbrukslandskapet.lördag 25/5 8:00

Alliansen planerar för idrottshallen i Viby

Nyheter Budget. Alliansen lägger fram sin budget för 2020 Digitalisering och ny idrottshall. Alliansen föreslår en rad effektiviseringar i kommunen under 2020 samtidigt som man investerar i hög takt.fredag 24/5 10:00

200 markbränder i Stockholm – på ett dygn

Nyheter Brandförsvaret varnar för "viral lek" bland unga som tänder eld på vita luddet Det vita aspluddet har fått räddningstjänsterna i länet att rycka ut många gånger.onsdag 22/5 13:54
Stockholm Direkt