Madelene Green Foto: Anders Ekström

Lagkapten Green ställs mot moderklubben

Förra helgens 3–0-seger mot Svedala har gett vind i seglen för SVK – och damlaget har nu häng på toppen. På lördagen vill de fortsätta den trenden genom att slå den kluriga seriejumbon Degerfors hemma.

  • Publicerad 11:20, 7 dec 2018

Efter lördagens förlust mot Engelholm tog damlaget snabbt revansch dagen därpå. Det blev klara 3–0 mot Svedala på bortaplan och segern gjorde att de närmade sig toppen.

Sollentuna är sexa efter elva omgångar av elitserien och har bara tre pinnar upp till fyran Gislaved. På lördagen kommer jumbon Degerfors på besök till Satelliten 14:30.

För SVK:s lagkapten, Madelene Green, blir matchen extra speciell då hon är fostrad i den värmländska bruksorten. Och hon varnar för sin moderklubb imorgon lördag.

– Degerfors är ett lag som man inte får underskatta och vi måste vara på tå denna match, säger hon till hemsidan.

– Med en vinst mot Svedala i väskan tror jag att vi kommer att spela med glädje samt med hornen ut och visa vilka som äger Arena Satelliten.

"Hitta harmoni"

Tränaren Nicklas Bagelius tar heller inte ut något i förskott.

– Visserligen slog vi dom borta, men dom har fått spelarförstärkning och situationen har förändrats, säger "Baggen".

– De är bollsäkra och tar varje chans att göra det svårt för motståndaren. Men kan vårt sideout-spel, när motståndaren servar, fortsätta att utvecklas så då blir vi farliga. Vi är vår egen fiende. Hittar vi harmoni och glädje har vi stora chanser att segra.
 
Sollentuna vann bortamatchen i Värmland med 3–0 i oktober.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48

Sollentunas cykelvägar får beröm

Nyheter Hamnar på femte plats i landet Sollentuna kommun får rikligt med beröm för satsningen på cykelvägar. Enligt Cykelfrämjandets undersökning hamnar Sollentuna på femte plats i landet.tisdag 11/12 12:45