Daniel Ståhl Foto: Stefan Holm

Landets bästa friidrottare intar Vallen

Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson och flera andra starka namn. På tisdagen intar några av friidrottens stjärnor Sollentunavallen då årets första GP avgörs.

  • Publicerad 11:00, 15 jun 2019

FJORTON. Årets upplaga är den fjortonde GP:et som Tureberg arrangerar. Foto: Jonny Andersson

Sedan 2004, förutom 2006, har den stora internationella tävlingen avgjorts i Sollentuna. Den är rankad på 60:e plats bland världens alla friidrottstävlingar.  

Tisdagen (18/6) sker årets första Folksam GP utomhus och därefter följer tre till runtom i landet.

Precis som tidigare år kommer flera stora namn dit. Bland annat kommer Daniel Ståhl (diskus), Angelica Bengtsson (stavhopp) och flera andra svenska och internationella friidrottare. Dessutom självklart de bästa turebergarna såsom Bianca Salming, Andreas Almgren, Napoleon Solomon, Hanna Hermansson och formstarka Yolanda Ngarambe.

– Det är en internationell tävling med ett starkt startfält. Daniel Ståhl är det stora dragplåstret och han älskar verkligen att tävla på Vallen. Det var ju här, på GP, som han slog det svenska rekordet 2017, berättar TFK:s klubbchef Thomas Waldetoft och fortsätter: 

– GP är en även en mycket bra möjlighet för våra bästa att tävla i en stortävling.  

"Stolta att arrangera"

Tisdagens event är troligen årets största idrottshändelse i Sollentuna och Waldetoft tycker att man ska passa på att komma förbi.

– Den sätter verkligen vår arena och Sollentuna på kartan och vi är stolta att få arrangera GP.

– Är man intresserad så är GP en bra möjlighet att se världsfriidrottare på nära håll i den fina miljön som råder på Vallen. Man är väldigt nära de aktiva och förhoppningsvis kommer det göras många bra resultat.

Förtävlingarna startar 15:00 på tisdag (18/6) och huvudtävlingarna från 18:30.

Folksam Grand Prix

Var? Sollentunavallen

När? Tisdag 18 juni

Vad? Den första av fyra GP-tävlingar i Sverige 2019.

Vilka? Landets bästa friidrottare och även flera internationella toppnman. Dessutom många från arrangörenTurebergs FK.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pyntad gran i skogen sprider julkänsla i Sollentuna

Nyheter Hundägaren Gunillas härliga upptäckt under promenaden När Sollentunabon ­Gunilla Puck Ekberg gick på promenad med hunden Ester fick det sig en glad överraskning. Inne i skogen hittade de en pyntad gran.fredag 13/12 16:30

Första besöket i nya Töjnaskolan

Nyheter "Jag trodde inte att det skulle vara så här stort" Om ett halvår öppnar nya Töjnaskolan som kommer att kunna ta emot uppemot 800 elever.fredag 13/12 12:30

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13
Stockholm Direkt