Daniel Ståhl Foto: Stefan Holm

Landets bästa friidrottare intar Vallen

Daniel Ståhl, Angelica Bengtsson och flera andra starka namn. På tisdagen intar några av friidrottens stjärnor Sollentunavallen då årets första GP avgörs.

  • Publicerad 11:00, 15 jun 2019

FJORTON. Årets upplaga är den fjortonde GP:et som Tureberg arrangerar. Foto: Jonny Andersson

Sedan 2004, förutom 2006, har den stora internationella tävlingen avgjorts i Sollentuna. Den är rankad på 60:e plats bland världens alla friidrottstävlingar.  

Tisdagen (18/6) sker årets första Folksam GP utomhus och därefter följer tre till runtom i landet.

Precis som tidigare år kommer flera stora namn dit. Bland annat kommer Daniel Ståhl (diskus), Angelica Bengtsson (stavhopp) och flera andra svenska och internationella friidrottare. Dessutom självklart de bästa turebergarna såsom Bianca Salming, Andreas Almgren, Napoleon Solomon, Hanna Hermansson och formstarka Yolanda Ngarambe.

– Det är en internationell tävling med ett starkt startfält. Daniel Ståhl är det stora dragplåstret och han älskar verkligen att tävla på Vallen. Det var ju här, på GP, som han slog det svenska rekordet 2017, berättar TFK:s klubbchef Thomas Waldetoft och fortsätter: 

– GP är en även en mycket bra möjlighet för våra bästa att tävla i en stortävling.  

"Stolta att arrangera"

Tisdagens event är troligen årets största idrottshändelse i Sollentuna och Waldetoft tycker att man ska passa på att komma förbi.

– Den sätter verkligen vår arena och Sollentuna på kartan och vi är stolta att få arrangera GP.

– Är man intresserad så är GP en bra möjlighet att se världsfriidrottare på nära håll i den fina miljön som råder på Vallen. Man är väldigt nära de aktiva och förhoppningsvis kommer det göras många bra resultat.

Förtävlingarna startar 15:00 på tisdag (18/6) och huvudtävlingarna från 18:30.

Folksam Grand Prix

Var? Sollentunavallen

När? Tisdag 18 juni

Vad? Den första av fyra GP-tävlingar i Sverige 2019.

Vilka? Landets bästa friidrottare och även flera internationella toppnman. Dessutom många från arrangörenTurebergs FK.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt