Foto: Rotebro IS IBK

Landslagman klar för Rotan – "en toppspelare alla kategorier"

Rotebro IS IBK slår på stora trumman. En tjeckisk välmeriterad landslagman har nämligen nyligen kritat på för klubben.

  • Publicerad 14:30, 8 sep 2017

Han har extremt bra blick för spelet

Sju säsonger i tjeckiska högsta ligan, elva landskamper och en pålitlig poängmakare. Rotebro IS IBK har landat ett fint nyförvärv i tjecken Vojtech Bagin, som nyligen skrev på för klubben.

Han har blivit rekommenderad till klubben och trivs redan efter ett par veckor bra. Tanken är att 23-åringen ska plugga i Stockholm och Vojtech är glad över att ha kommit till Sollentuna.

– Det känns riktigt bra. Allting fungerar mycket bra hittills och grabbarna i laget är både vänliga och roliga. Jag kan inte klaga på något egentligen. Dessutom blir vårt spel bättre och bättre för varje match, säger han till hemsidan.

Tränaren Roger Östergren är glad över värvningen.

– Han har extremt bra blick för spelet. Och han är en underbart ödmjuk människa som kan få både medspelare och förening till en professionellare nivå, säger Roger och fortsätter:

– Nu har vi ju bara sett honom i ett par veckor, men jag har ju ändå sysslat med innebandy i några år nu, och vågar säga att det här är en toppspelare alla kategorier som har kommit till oss och div 1 Östra Svealand. 

Säsongen startar 22 september. Tidigare har Rotan även gjort klart med två spelare från Duvbo IK.

Mer Vojtech Bagin

Ålder: 23 år

Position: Center

Landskamper: 11 A (VM kval & EFT)

Meriter: VM kval för Tjeckien 2016, EFT för Tjeckien 2015, Universitets VM för Tjeckien både 2014 & 2016, 7 Säsonger med FBS Bohemians i Tjeckiska högsta ligan, 131 matcher och 166 poäng(66+100)

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Här kan du fira midsommar i Sollentuna

Nyheter Ska du fira midsommar i Sollentuna? Dessa firanden kan du välja på här och i närliggande kommuner.onsdag 20/6 14:14

Varmvattenbassäng hetare än någonsin

Nyheter Frågan om huruvida Sollentuna ska ha en varmvattenbassäng eller inte har förvandlats till en lokal valfråga. Nu ger sig Kristdemokraterna in i debatten. De vill utreda om en ny rehabbassäng kan...onsdag 20/6 13:40