Landslagsaktuell "Cassie" missar kvalet med BSK

Drömbesked för spelaren, tungt för laget. BSK:s Cassandra Larsson, 16, har blivit kallad på sitt första landslagsuppdrag, men det sker samtidigt som damlaget ska kvala uppåt.

  • Publicerad 13:00, 11 okt 2018

Jättetråkigt, jag ville spela båda

Inför säsongen kom ”Cassie” Larsson tillbaka till moderklubben från AIK. Direkt tog 16-åringen en plats i damlaget och svarat för 15 mål under första seniorsäsongen.

– Det har gått över förväntan och jag är jättenöjd med både min och lagets säsong, säger Odenslundatjejen.

Insatsen 2018 har gett eko. Cassandra är nu kallad till F17-landslaget som ska EM-kvala i oktober.

– Jag är väldigt glad och stolt, jag har kämpat för detta länge. En barndomsdröm. Jag ser mycket fram emot samlingen och hoppas kunna bidra med det jag kan. Lite nervöst såklart, men kul.

– Vi har goda chanser att prestera, vi har bra spelare och är ett bra lag. Jag känner många spelare sedan tidigare vilket känns roligt.

Sverige möter Lettland, Georgien och Nederländerna. Alla spelas i Amsterdam och laget reser ner tidigt på söndag. I potten ligger en plats i EM 2019.

Missar kvalet med BSK

Dessvärre har det ställt till det för klubblaget. Cassie, som startat 19 matcher i år, kan inte vara med i kvalet mot elitettan.

– Jättetråkigt, jag ville spela båda. Men man kan inte tacka nej till att representera sitt land. Samtidigt tror jag hårt på mina lagkamrater och tror de klarar det ändå.

Tungt avbräck för kvalande Bollstanäs

BSK-coachen, Kalle Fremdling, är givetvis inte nöjd med beskedet.

– En fjäder i hatten för BSK och givetvis jättekul för Cassie. Men det är en katastrof av förbundet. För det första ska man inte behöva kvala när man vinner en serie och för det andra kan man inte bli av med spelare.

– Något är galet men detta, det är min bestämda uppfattning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsbybo döms för grovt rattfylleri

Nyheter En man i 50-årsåldern från Väsby döms för grovt rattfylleri till villkorlig dom med samhällstjänst. Mannen förklarar händelsen med att "han inte var sig själv på grund av sin hunds bortgång."fredag 19/10 10:45

Nyopererad Liljekvist missar drygt tre veckor

Sport Åström värvas in för att täcka upp för skadad Väsbyback Väsby IK får klara sig ett tag utan sin back Martin Liljekvist. Den resliga backen har nyligen opererat knät och blir borta minst två veckor. En ersättare har därför värvats in.torsdag 18/10 15:30

Ytterligare en vinter utan innefotboll

Nyheter Svårt att hitta rätt plats Behovet för att spela fotboll på vintern är stort i Väsby. Enligt kommunen vill man bygga en inomhuslösning för fotboll, men frågan är var.torsdag 18/10 12:25