Landslagsaktuell "Cassie" missar kvalet med BSK

Drömbesked för spelaren, tungt för laget. BSK:s Cassandra Larsson, 16, har blivit kallad på sitt första landslagsuppdrag, men det sker samtidigt som damlaget ska kvala uppåt.

  • Publicerad 13:00, 11 okt 2018

Jättetråkigt, jag ville spela båda

Inför säsongen kom ”Cassie” Larsson tillbaka till moderklubben från AIK. Direkt tog 16-åringen en plats i damlaget och svarat för 15 mål under första seniorsäsongen.

– Det har gått över förväntan och jag är jättenöjd med både min och lagets säsong, säger Odenslundatjejen.

Insatsen 2018 har gett eko. Cassandra är nu kallad till F17-landslaget som ska EM-kvala i oktober.

– Jag är väldigt glad och stolt, jag har kämpat för detta länge. En barndomsdröm. Jag ser mycket fram emot samlingen och hoppas kunna bidra med det jag kan. Lite nervöst såklart, men kul.

– Vi har goda chanser att prestera, vi har bra spelare och är ett bra lag. Jag känner många spelare sedan tidigare vilket känns roligt.

Sverige möter Lettland, Georgien och Nederländerna. Alla spelas i Amsterdam och laget reser ner tidigt på söndag. I potten ligger en plats i EM 2019.

Missar kvalet med BSK

Dessvärre har det ställt till det för klubblaget. Cassie, som startat 19 matcher i år, kan inte vara med i kvalet mot elitettan.

– Jättetråkigt, jag ville spela båda. Men man kan inte tacka nej till att representera sitt land. Samtidigt tror jag hårt på mina lagkamrater och tror de klarar det ändå.

Tungt avbräck för kvalande Bollstanäs

BSK-coachen, Kalle Fremdling, är givetvis inte nöjd med beskedet.

– En fjäder i hatten för BSK och givetvis jättekul för Cassie. Men det är en katastrof av förbundet. För det första ska man inte behöva kvala när man vinner en serie och för det andra kan man inte bli av med spelare.

– Något är galet men detta, det är min bestämda uppfattning.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

60 års kamp för kvinnor inom polisen

Nyheter ”Männen kallade oss attrapper” Männen på stationen vägrade jobba med dem. De kallades "attrapper", och de som blev gravida löd under öknamnet "halvpoliser". Nu är det 60 år sedan de första kvinnliga poliserna började patrullera...fredag 14/12 16:29

Var med och bestäm namnet på aktivitetsparken

Nyheter Tre förslag har valts ut Under hösten kunde alla som ville lämna in förslag på namn till aktivitetsparken i Vilunda. Nu har kommunen valt ut tre alternativ som du kan rösta på.fredag 14/12 15:30

Nya tränare till Bollstanäs SK dam

Sport Fremdling ersätts av Max Andersson Förra veckan meddelades att tränarstaben lämnar BSK:s damlag. På måndagen var ersättarna på plats och det blev en rutinerad duo från Uppsalafotbollen.fredag 14/12 15:10