Landslagsaktuell "Cassie" missar kvalet med BSK

Drömbesked för spelaren, tungt för laget. BSK:s Cassandra Larsson, 16, har blivit kallad på sitt första landslagsuppdrag, men det sker samtidigt som damlaget ska kvala uppåt.

  • Publicerad 13:00, 11 okt 2018

Jättetråkigt, jag ville spela båda

Inför säsongen kom ”Cassie” Larsson tillbaka till moderklubben från AIK. Direkt tog 16-åringen en plats i damlaget och svarat för 15 mål under första seniorsäsongen.

– Det har gått över förväntan och jag är jättenöjd med både min och lagets säsong, säger Odenslundatjejen.

Insatsen 2018 har gett eko. Cassandra är nu kallad till F17-landslaget som ska EM-kvala i oktober.

– Jag är väldigt glad och stolt, jag har kämpat för detta länge. En barndomsdröm. Jag ser mycket fram emot samlingen och hoppas kunna bidra med det jag kan. Lite nervöst såklart, men kul.

– Vi har goda chanser att prestera, vi har bra spelare och är ett bra lag. Jag känner många spelare sedan tidigare vilket känns roligt.

Sverige möter Lettland, Georgien och Nederländerna. Alla spelas i Amsterdam och laget reser ner tidigt på söndag. I potten ligger en plats i EM 2019.

Missar kvalet med BSK

Dessvärre har det ställt till det för klubblaget. Cassie, som startat 19 matcher i år, kan inte vara med i kvalet mot elitettan.

– Jättetråkigt, jag ville spela båda. Men man kan inte tacka nej till att representera sitt land. Samtidigt tror jag hårt på mina lagkamrater och tror de klarar det ändå.

Tungt avbräck för kvalande Bollstanäs

BSK-coachen, Kalle Fremdling, är givetvis inte nöjd med beskedet.

– En fjäder i hatten för BSK och givetvis jättekul för Cassie. Men det är en katastrof av förbundet. För det första ska man inte behöva kvala när man vinner en serie och för det andra kan man inte bli av med spelare.

– Något är galet men detta, det är min bestämda uppfattning.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Lokal kanotklassiker har körts på Mälaren sedan 70-talet

Sport KANOT. Varje onsdag på sommaren tävlar Glid-kanotiserna i klubbtävling på Mälaren Ett givet sommartecken varje år är loppet ”Munken challenge” på Mälaren. Nästan varje onsdag på sommaren, sedan 70-talet, har kanotklubben Glid kört klassikern.måndag 24/6 17:00

JUST NU: Olycka på E4:an

Nyheter ✓MC och personbil i krock – två körfält avstängda norrut ✓Dieselläckage orsakar köer söderut En trafikolycka i höjd med trafikplats Frösunda har inträffat på måndagseftermiddagen.måndag 24/6 16:31

Bensinmack i Väsby utsatt för inbrott

Nyheter Använde någon form av såg för att bryta upp dörr En bensinmack i Upplands Väsby utsattes natten till måndagen för ett inbrott. Det är dock oklart om gärningspersonerna fick med sig något byte.måndag 24/6 13:09
Stockholm Direkt