Förväntansfull. Cornelia Andersson ser fram emot att få dra på sig landslagströjan. Foto: Privat

Landslagsuppdrag väntar Andersson

Cornelia Andersson från Ekerö IK hockey ska representera Sverige i inline-VM för damjuniorer.

  • Publicerad 08:48, 1 jul 2019

Att få spela i landslags­tröja känns stort och väldigt spännande.

Snart 15-åriga Cornelia Andersson är uttagen att representera Sverige i inline-VM för damjuniorer som hålls i Barcelona i juli.

Föregående ishockeysäsong var tuff med mycket smärta och stenhård rehab för att komma tillbaka efter en omfattande skada i armbågen för Cornelia Andersson.

Trots en lång tid av smärtsam rehab blev inte armbågen bättre och hon tvingades till en operation mitt under föregående hockeysäsong där läkarna upptäckte centimeterstora benbitar i armbågsleden.

Prisbelönt säsong

En tredje operation blev nödvändig och hon missade till sin stora besvikelse en del av hockeysäsongen med sitt Team -04 i Ekerö IK.

Trots det tog hon plats i Stålbucklan och fick tillsammans med Tuva Kärrhage ­pris för årets idrottsprestation på Mälaröarna.

För att ta igen förlorad tid tränar hon nu hårt och kör en fokuserad rehab och fysträning i sommar. Hon har även tränat och spelat inlinehockey med Sollentuna U18 hockeykillar.

– Jag är väldigt tacksam för att jag har välkomnats in i deras inlinelag och fått lite matchtid inför VM, säger Cornelia Andersson.

Nu får jag en chans att förlänga säsongen, även om det blir på hjul tillsammans med damjuniorernas landslag i inline-VM.

– Att få spela i landslagströja känns stort och väldigt spännande. Det ska bli kul att få spela, jag är jätteglad, säger Cornelia Andersson.

Målrik hockeypremiär

Sport Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.fredag 4/10 17:15

Ekerö säkrade kontraktet i fyran

Sport Ekerös fotbollsherrar klarade sig kvar i division 4 medan damerna får lämna division 2.torsdag 3/10 11:51