Nöjd. Madelene Sagström utvecklade sig under sin andra säsong på LPGA-touren både som spelare och person, anser hon. Foto: Kent Lundqvist

Lärorikt år i världseliten för golfälskande Sagström

Golfaren Madelene Sagström, 26, har tillsammans med övriga världseliten avslutat säsongen 2018 på LPGA Touren. – Jag tycker att säsongen har varit bra, sammanfattar hon.

  • Publicerad 00:17, 25 dec 2018

Resultaten kunde varit bättre, tycker hon, men ser ändå väldigt positivt på sin utveckling i alla processer.

– Jag känner att jag blivit en bättre golfspelare, säger Madelene.

För henne är det mer än bara ett jobb och hon ser varje dag som en förmån.

– Jag älskar att spela golf och tävla. Det är få som får den här chansen att vara på den absoluta världstoppen och tävla. Ju längre jag kommer in i det här livet ju mer ödmjuk och tacksam blir jag för att tagit mig hit där jag är i dag, men jag är långt ifrån nöjd.

Hon debuterade 2017 i golfeliten med en helt fantastisk säsong.

Hur har din säsong 2018 varit jämfört med fjolåret?

– Framgångarna då gjorde ju att jag kom in i den här säsongen med helt andra förväntningar både från mig själv och omgivningen. Det har inte varit helt enkelt att hantera, men jag tycker att det fungerat bra.

Hur då?

– Det är många saker som under året ramlat på plats och där jag absolut utvecklats både som spelare och person på ett väldigt positivt sätt, det är nog den största skillnaden bortsett från ett svagare resultat.

Hur skulle du vilja summera säsongen 2018?

– Ett fantastiskt lärorikt år och jag är nöjd med att jag klarat licensen för kommande säsong, den ser jag med spänning fram emot.

Madelene Sagström

Klubb: Enköpings Golfklubb.

Yrke: Golfspelare.

Proffs sedan: 2015.

Resultat 2018: Kom på plats 17 i US Open (”Min bästa tävling under året”). Hon kom också på plats 13 i Spanien på Europatouren under året. Har under året spelat 24 tävlingar och klarat 14 kval.

Rutin ska ta hem SM-guldet till Enköping

Sport De rutinerade herrarna i Division 1-klubben Team Enköping BK har spelat till sig en plats i bowlingens finrum. I mars gör de upp om SM-tecknen under den tv-sända SM-veckan.fredag 14/2 9:18

Puck och klubba på bordet i mellandag

Sport Den 28 december hålls bordshockeyturneringen Fjärdhundrapucken på Mellevi IP.lördag 21/12 15:32