Leonard stannade för guldstriden

Trots erbjudanden från både Italien och Holland väljer Leonard Bäckström, 19, att stanna i Heat. En strid mot ett första SM-guld med moderklubben lockade mer än utlandet.

  • Publicerad 13:00, 24 apr 2019

För någon månad sedan kom Leonard Bäckström tillbaka till Sverige och Sundbyberg. Han hade spenderat ett drygt halvår på college i Kalifornien, men valde att åka hem.

– Jag trivdes men det kändes inte helt rätt för mig just nu. Jag ville istället spela hela säsongen i Heat, säger Leo som bor i Ursvik.

Förra året spelade Leonard med Heat fram till slutspelet då han åkte över till USA. Ett slutspel som slutade i semin för den lokala basebollklubben.

– Hade jag varit med så kanske det gjort skillnad. I år vill jag spela hela säsongen här och ta SM-guldet, det är något som jag drömt om länge att göra med Sumpan.

Hade erbjudanden

Trots erbjudanden från Italien och Holland blir han kvar i Sverige 2019.

– Ett eventuellt SM-guld lockade mer. Jag tycker vi har ett bättre lag i år och alla har tränat på riktigt bra i vinter. Jag ser en stor utveckling hittills och framför allt teknikmässigt har vi tagit kliv. Alla har lagt de timmarna som behövts på vinterträningen.

Bäckström ser positivt på att Reimer är ny coach.

– Jag har haft honom i Akademin och han är en riktig vinnarskalle. Det är bra med en ny röst och jag tror han kan få ut det lilla extra ur oss.

Tidigare har det pratats om det blivit en mental spärr kring att passera semin. Hur ser du på det 2019?

– Det tar Rickard (Reimer) hand om. Hans mentalitet lär smitta av sig på laget och han kan verkligen få ut 100 procent av alla.

Spaden i marken för Ursviks västra stadsdelar

Nyheter ✓Tvärbanan ✓4 000 bostäder ✓Ursviks torg Inom några dagar börjar kalkcement vispas ner för att stärka marken inför byggandet av Ursviks västra delar – Sundbybergs mest stadsmässiga område med station för tvärbanan.torsdag 19/9 14:04

Man misstänkt för mordförsök vid Ulvsundabron släpps fri

Nyheter Kvinna är ännu inte vid medvetande I söndags fick polisen larm om att en kvinna hoppat i vattnet vid Ulvsundabron. Den man som också hittades på platsen och som anhölls, misstänkt för mordförsök, har nu släppts.onsdag 18/9 13:08
Stockholm Direkt