Leonard stannade för guldstriden

Trots erbjudanden från både Italien och Holland väljer Leonard Bäckström, 19, att stanna i Heat. En strid mot ett första SM-guld med moderklubben lockade mer än utlandet.

  • Publicerad 13:00, 24 apr 2019

För någon månad sedan kom Leonard Bäckström tillbaka till Sverige och Sundbyberg. Han hade spenderat ett drygt halvår på college i Kalifornien, men valde att åka hem.

– Jag trivdes men det kändes inte helt rätt för mig just nu. Jag ville istället spela hela säsongen i Heat, säger Leo som bor i Ursvik.

Förra året spelade Leonard med Heat fram till slutspelet då han åkte över till USA. Ett slutspel som slutade i semin för den lokala basebollklubben.

– Hade jag varit med så kanske det gjort skillnad. I år vill jag spela hela säsongen här och ta SM-guldet, det är något som jag drömt om länge att göra med Sumpan.

Hade erbjudanden

Trots erbjudanden från Italien och Holland blir han kvar i Sverige 2019.

– Ett eventuellt SM-guld lockade mer. Jag tycker vi har ett bättre lag i år och alla har tränat på riktigt bra i vinter. Jag ser en stor utveckling hittills och framför allt teknikmässigt har vi tagit kliv. Alla har lagt de timmarna som behövts på vinterträningen.

Bäckström ser positivt på att Reimer är ny coach.

– Jag har haft honom i Akademin och han är en riktig vinnarskalle. Det är bra med en ny röst och jag tror han kan få ut det lilla extra ur oss.

Tidigare har det pratats om det blivit en mental spärr kring att passera semin. Hur ser du på det 2019?

– Det tar Rickard (Reimer) hand om. Hans mentalitet lär smitta av sig på laget och han kan verkligen få ut 100 procent av alla.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Passa vidare fick en bra start

Nyheter Fler än tidigare har skoj på Rissne IP Sommarlovsaktiviteterna på Rissne IP är igång och första veckan blev bästa premiärveckan sett till antal deltagare.tisdag 25/6 14:10

Lärarförbundet vill ha dialog om skolkommission

Nyheter Lärarförbundet i Sundbyberg välkomnar förslaget om en skolkommission, men hade gärna sett att det hade presenterats efter en dialog med förbundet.tisdag 25/6 10:12
Stockholm Direkt