Nerver. På lördag ska IK Frejs framtid avgöras. Foto: Roffe Andersson

Lika i första kvalmatchen – Nu avgörs allt på hemmaplan

IK Frej spelade 1-1 i första kvalmatchen mot Akropolis IF. Nu ska Superettan-framtiden avgöras på hemmaplan på lördag.

  • Publicerad 12:45, 9 nov 2017

Det är skarpt läge för IK Frej Täby den här veckan när de kvalspelar för att stanna kvar i Superettan.

I går, onsdag, spelades det första kvalet av två,mot Akropolis IF. På bortaplan på Spånga IP blev det 1-1. Matchen spelades på gräs, något som gör det svårt för IK Frej som spelar på konstgräs.

– Vi tränar inte på heller, på grund av skaderisken. Det är inget lag som klarar att hantera matchen spelmässigt, det är svårt att spela på gräs, säger Frejs tränare Roberth Björknesjö.

Frej ledde matchen länge, men i 88:e minuten gjorde motståndarna 1-1.

–Det är klart att det är jobbigt att släppa in mål i 88:e minuten men samtidigt när de får straff i 93:e får vi vara nöjda med att det blir 1-1. Det blir riktigt nervpirrande på slutet, säger Björknesjö.

På lördag avgörs IK Frejs framtid när den avgörande matchen spelas hemma på Vikingavallen i Täby Kyrkby. Roberth Björknesjö är optimistisk:

– Nu ska vi köra vårt spel. De har spelat en del på konstgräs men vi är ruggigt starka hemma. Vi har gjort en jättebra höst och nu är det sista avgörandet på lördag, säger han.

På lördag hoppas klubben på mycket publik.

– Jag hoppas att hela Täby ställer upp, gärna hela Norrort. Det är härligt när det är mycket folk på läktaren. Det är fantastiskt att vi har fans som vill att det ska gå väl för klubben. Vi sluts samman nu.

Ingen möjlighet att se matchen live på lördag? Följ då vår liverapportering via Twitter, @Tabynyheter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ljuspelare fångades på bild i Vallentuna

Nyheter "Det var så läckert" Martina Stålstrand var snabb att fånga dessa ljusfenomen på bild. Hela fyra stycken sågs på kvällshimlen under måndagsnatten.måndag 18/12 15:32

14-åriga Fredriks extraknäck räddar julen

Nyheter Ung tomte ho ho-ar i Täby och Vallentuna Flera familjer söker jultomte i år. I grupper på Facebook läggs det ut annonser där familjer söker någon som kan ”tomta” för barnen på julafton. Fredrik Ahlberg, 14, är en av dem som kommer...måndag 18/12 15:25