Lilly från Skå dansar fram på isen

Konståkaren Lilly Almgren-Lidman hade högst poäng av alla i Sverige i sin klass förra säsongen.

  • Publicerad 06:15, 13 jun 2019

Den bästa tävlingen var den sista för säsongen.

Tioåriga Lilly Almgren-Lidman började tidigt att åka skridskor då hon följde med sina storebröder på hockeyskola. Hon tyckte det var kul att vara på isen och började senare att träna med Ekerö konståkningsklubb.

– Jag åkte skridskor med mina storebröder när jag var liten men när jag var sex år så ville jag börja med konståkning i stället, säger Lilly Almgren-Lidman.

Den gångna säsongen har gått riktigt bra för Lilly Almgren-Lidman som radat upp fina prestationer. Den unga konståkartalangen från Skå genomförde sju tävlingar under den nyss avslutade säsongen där hon tävlade i klassen Minior B. Av totalt 700 starter i sin klass så fick hon högst poäng av alla i Sverige.

De fyra sista tävlingarna på säsongen slutade med en gemensam nämnare, att hon hamnade på pallen. Det blev ett brons, ett silver och två guld. Höjdpunkten på säsongen blev den sista tävlingen som var Vårtrofén i Borås.

– Den bästa tävlingen var den sista för säsongen som jag var på i Borås när jag vann guld i Vårtrofén och gjorde personbästa med 28,62 poäng, säger hon.

Nästa säsong kommer Lilly Almgren-Lidman ta steget upp i Minior A-klass där hon kommer tävla mot de bästa i Sverige som är upp till tolv år. Lilly Almgren-Lidman har precis avlutat ett träningsläger och är nu ledig i juli innan nästa säsong drar igång, en säsong som hon redan ser fram emot.

– Då ska jag träna vidare på mina trippelhopp, säger Lilly Almgren-Lidman.

Då kommer hon tävla med ett nytt program i den nya klassen. Att lära sig nya saker är något Lilly Almgren-Lidman tycker är bland det roligaste med konståkning.

– Att lära sig nya saker, att få leva sig in till musiken i programmet och att hoppa är det roligaste med konståkning, säger Lilly Almgren-Lidman.

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt