Lindberg tillbaka i Sverige – klar för SHL-nykomling

Efter fem säsonger i Nordamerika vänder nu Tobias Lindberg, 24, hem till Sverige igen. I kamp mot flera andra SHL-klubbar föll valet på nykomlingen IK Oskarshamn.

  • Publicerad 20:00, 14 aug 2019

Det finns även en stor chans till att jag kan få mycket speltid och hjälpa laget med det jag kan bäst

Tobias kommer tillbaka till svensk hockey efter vad han själv beskriver som "två rätt tunga år". Han har då spelat i AHL och den gångna säsongen tvingades han till hela tre klubbyten. Förtroendet har saknats.

Möjligheten fanns att stanna i Nordamerika men Tobias Lindberg ville hem.

– Det var kul att vi gick långt med Chicago Wolves och slutspel är alltid kul, men säsongen var annars en bergochdal-bana. Det blev för många "trades" och jag trivdes inte hockeymässigt. Jag tycker jag förtjänat mer speltid, säger Tobias till SollentunaDirekt.

Klar för IKO

Istället väntar alltså spel i Sverige igen. I början var tre, fyra SHL-klubbar intresserade av Kärrdalsgrabbens tjänster men till slut stod det mellan Oskarshamn och en klubb till.

Valet föll på den småländska nykomlingen. Det kan SollentunaDirekt idag avslöja.

– Jag är supersugen på att spela och förhoppningsvis få en större roll där jag kan visa vad jag går för. Det har jag inte riktigt fått göra de senaste åren.

– Efter fyra år i AHL var det dags för något nytt och det känns roligt att vara tillbaka i Sverige. Riktigt skönt att vara hemma. Det är en nytändning och jag har mycket självförtroende. Jag vill känna att jag älskar att vara på rinken igen och få tillbaka glädjen.

På väg ner

Ettårskontraktet blev påskrivet på onsdagen och nu ikväll sitter han i en bil på väg ner till östkusten. Tanken är att "Tobbe", som har sex NHL-matcher på kontot, ska träna sitt första pass på torsdagen med sin nya klubb.

Fotskadan han ådrog sig i AHL-slutspelet är läkt och Tobias har tränat på bra i Sverige.

– Jag har hört att IKO spelar en rolig hockey och har en bra spelidé där de verkligen vågar spela. Jag har även hört mycket bra om tränaren och vad han åstadkommit. Kontakten med Oskarshamn har varit skitbra hittills.

– Det finns även en stor chans till att jag kan få mycket speltid och hjälpa laget med det jag kan bäst. Förhoppningsvis kan jag få en ledande roll i laget, både defensivt och offensivt.

Drömmer fortfarande om NHL

Att spela NHL igen är fortfarande och kommer vara en dröm som han hoppas bli sann.

– Nej, den målsättningen släpper jag absolut inte. Förhoppningsvis är SHL en språngbräda tillbaka, sedan om det är ett, två eller tre år vet jag. Men det är mitt mål i alla fall.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Ännu mera spår i Bisslinge i vinter

Nyheter Hoppas på premiär innan jul I dagarna har snökanonerna börjat preppa för skidspåren i Bisslinge. Två nya spår är planerade inför öppningen som arrangörerna hoppas ska ske innan julhelgen.torsdag 5/12 16:30

Åtal dröjer i fallet vid Kärleksudden

Nyheter Åklagaren har begärt förlängd häktningstid I slutet av året väntas utredningen blir klar med fallet där en kvinna påträffades medvetslös vid Kärleksudden. Åklagaren begär förlängd häktningstid för den man som misstänks för brottet.onsdag 4/12 16:50

Nu ska kommunen stå för blöjor i förskolorna

Nyheter Väljer att rätta sig efter kammarrättens dom Från och med årsskiftet ska alla kommunala förskolor tillhandahålla blöjor i Sollentuna.onsdag 4/12 8:52
Stockholm Direkt