Lisa Gunnarsson, 19, pluggar och tränar nu i USA. När hon är hemma i Sverige tävlar hon för Hässelby SK. Foto: Jonatan Bylars

Lisa Gunnarsson från HSK slog nytt juniorrekord

4,60 meter. Så högt hoppade Lisa Gunnarsson på helgens utomhusdebut i Texas. Därmed satte hon nytt svenskt juniorrekord i stavhopp.

  • Publicerad 17:10, 3 apr 2018

I helgen var det utomhusdebut för stavhopperskan Lisa Gunnarsson på Texas Relays i Austin. Lisa Gunnarsson klarade 4,60 meter och slog klubbkamraten Angelica Bengtssons tidigare svenska juniorrekord med två centimeter.

– Lisa har ju visat att hon har den kapaciteten under en längre tid och att hon är någon att räkna med på den nivån. Så det här en bekräftelse på att allt går i rätt riktning, säger Rasmus Olofsson, ansvarig på Hässelby SK friidrott.

Bor i USA

Lisa Gunnarsson bor sedan i höstas i USA där hon studerar på friidrottscollege. Men till sommaren kommer hon hem för att träna och tävla för Hässelby SK.

– När hon kommer beror lite på när skolan tar slut och jag har inte hunnit prata med henne om planeringen än. Men hon är aktuell för många av grand prix-tävlingarna och i viss mån de större galorna, säger Rasmus Olofsson.

Den 8-15 juli är det dags för junior-VM i Finland och Lisa Gunnarsson har klarat kvalgränserna. Men friidrottsförbundet har inte tagit ut truppen än så det återstår att se om hon får representera Sverige där. Till senior-EM som går av stapeln i Berlin i augusti pågår kvalperioden fram till 25 juni.

– Med de höjderna som hon hoppar borde hon kunna kvala in till senior-EM, även om det såklart finns flera duktiga svenska stavhopperskor, säger Rasmus Olofsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18