Lisa Gunnarsson, 19, pluggar och tränar nu i USA. När hon är hemma i Sverige tävlar hon för Hässelby SK. Foto: Jonatan Bylars

Lisa Gunnarsson från HSK slog nytt juniorrekord

4,60 meter. Så högt hoppade Lisa Gunnarsson på helgens utomhusdebut i Texas. Därmed satte hon nytt svenskt juniorrekord i stavhopp.

  • Publicerad 17:10, 3 apr 2018

I helgen var det utomhusdebut för stavhopperskan Lisa Gunnarsson på Texas Relays i Austin. Lisa Gunnarsson klarade 4,60 meter och slog klubbkamraten Angelica Bengtssons tidigare svenska juniorrekord med två centimeter.

– Lisa har ju visat att hon har den kapaciteten under en längre tid och att hon är någon att räkna med på den nivån. Så det här en bekräftelse på att allt går i rätt riktning, säger Rasmus Olofsson, ansvarig på Hässelby SK friidrott.

Bor i USA

Lisa Gunnarsson bor sedan i höstas i USA där hon studerar på friidrottscollege. Men till sommaren kommer hon hem för att träna och tävla för Hässelby SK.

– När hon kommer beror lite på när skolan tar slut och jag har inte hunnit prata med henne om planeringen än. Men hon är aktuell för många av grand prix-tävlingarna och i viss mån de större galorna, säger Rasmus Olofsson.

Den 8-15 juli är det dags för junior-VM i Finland och Lisa Gunnarsson har klarat kvalgränserna. Men friidrottsförbundet har inte tagit ut truppen än så det återstår att se om hon får representera Sverige där. Till senior-EM som går av stapeln i Berlin i augusti pågår kvalperioden fram till 25 juni.

– Med de höjderna som hon hoppar borde hon kunna kvala in till senior-EM, även om det såklart finns flera duktiga svenska stavhopperskor, säger Rasmus Olofsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Populär krog tvingas lämna Kungsholmen

Nyheter Krögare rasar mot hyreshöjningen Två populära ställen försvinner från Fridhemsgatan. Både butiken Grandpa och restaurangen Sixten & Frans stänger redan om en månad – och lämnar Kungsholmen.torsdag 26/4 20:03

Samhällskris på gång? Sköt dig själv

Nyheter Nu utbildar Lotta-kåren Västerort i krisberedskap Lär dig sköta dig själv när samhällskrisen kommer. Det vill Lotta-kåren som nu utbildar Västerortsbor i hur man tar hand om sig själv i händelse av kris.torsdag 26/4 17:01