Lisa Norén, som till vardags arbetar som läkare, genomförde förra helgen det sista delmoment för en Vasaloppstrippel. Foto: Privat

Lisas galna satsning efter Vasaloppstrippel: Springa i 24 timmar

På skidor, på hojen och i löparskorna har Danderydsbon Lisa Norén tagit sig runt Vasaloppet tre gånger under 2017. Nu funderar hon på fjällopp och att springa 24 timmar i sträck.

  • Publicerad 15:44, 25 aug 2017

136 försökte men bara 121 lyckades. Enebybergsbon Lisa Norén var en dem som förra helgen genomförde en komplett Vasaloppstrippel när hon sprang Ultravasan.

– Det som drivit mig är en nyfikenhet och att pusha mig lite grann och se hur min kropp reagerar över att åka skidor, springa och nu cykla, säger hon.

Tränat för Enebybergs IF sen barnsben

Vasaloppstrippeln innebär att deltagarna åker det klassiska Vasaloppet på skidor och under sommaren både springer och cyklar den 90 kilometer långa sträckan. Och allt måste ske under samma kalenderår.

Trots att Lisa beskriver sig som enbart en motionär så springer hon alltid i Enebybergs IF:s lila färger, en förening hon varit involverad i sedan hon var sju år gammal.

– Jag är bara en hobbyamatör, en tvåbarnsmamma som tränar ett par gånger i veckan, säger Lisa, som även är med och driver löpsektionen i "Berget".

"Såg en del olyckor"

Det är inte första gången som hon springer eller skidar sig igenom Vasaloppet, men cyklingen var något helt nytt.

– Jag är inte van vid att cykla och det som var värst var nog den mentala anspänningen. Jag såg en del olyckor och kände mig lite otrygg. Men det var ändå roligt och ett bra engagemang, säger hon.

"Väldigt tufft"

Men det var nu i helgen, när hon sprang de 90 kilometerna, som hon kunde bocka av Vasaloppstrippeln.

– Det var väldigt tufft väder, skyfall under delar av taget och jag har heller inte kunnat träna så mycket i sommar. Men jag gick ut långsamt och det gick bra.

– Jag tränar och deltar i sånt som jag är nyfiken på. Kan jag springa 90 kilometer borde jag kunna springa 100. Det finns en del roliga fjällopp i alperna som vore häftigt. Sen vore det kul att testa att springa i 24 timmar, säger Jenny Norén.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10