LISTA - Så har det gått hittills för fotbollsspelarna från Sollentuna

Fotbollssäsongerna är i princip halvvägs. Så hur har det egentligen gått hittills för våra elitspelare från Sollentuna? Lokaltidningen SollentunaDirekt går igenom våren.

  • Publicerad 12:40, 27 jun 2019

Emma Jansson, 23 år, Hammarby (elitettan)

Trots att Bajen åkte ur allsvenskan valde Norrvikentjejen att följa med laget ner till elitettan. Där har Emma blivit förärad med lagkaptensbindeln och haft en stark säsong hittills. På tolv spelade matcher har hon gjort åtta mål vilket är två fler än förra året. Hammarby ligger trea i elitettan efter 13 omgångar. Två matcher återstår innan serien tar sommarpaus.

Jansson. Foto: Anders Ekström

Axel Sjöberg, 28 år, Colorado Rapids (MLS, Nordamerika)

Efter succén 2016 har den resliga mittbacken från Edsviken inte kommit upp till samma nivå igen. Efter två halvbra säsonger i rad har inte heller 2019 varit speciellt framgångsrik än. Först blev Axel utvisad i premiären för sitt Colorado och därpå har det bara blivit fyra matcher till från start. Mest har Sjöberg suttit på bänken i det Rapids som går dåligt och ligger sist i den västra konferansen i MLS. I lördags blev det hela matchen på bänken mot Vancouver.

Sjöberg Foto: Isaiah J. Downing

Philip Wiström, 27 år, Jönköping Södra (superettan)

Efter några fina säsonger i IK Frej valde Turebergssgrabben att testa lyckan i Jönköping Södra som även de spelar i superettan. Dessvärre blev det en blytung start nere i Småland. I en tidig träningsmatch drabbades försvararen Wiström av en korsbandsskada i knät och kommer missa hela säsongen.

Wiström. Foto: J Södra

Sean Sabetkar, 24 år, Västerås SK (superettan)

Efter flera starka säsonger i Sollentuna FK fick Sean chansen i superettan-nykomlingen Västerås SK i år. Väl där han han gjort mittbackspositionen till sin och spelat från start i sju raka matcher och dessutom gjort ett mål. Rotangrabben har dessutom blivit uttagen till veckans lag av Sportbladet vid ett tillfälle. Han ryktas även till bättre klubbar, enligt en artikel av VLT., efter sin starka vår.

VSK ligger nia i SE efter 14 omgångar.

Sabetkar. Foto: Anders Ekström

Daniel Sundgren, 29 år, AIK (allsvenskan)

Har varit helt ordinarie i topplaget AIK och spelat från start i samtliga 13 matcher hittills. Dessutom tre mål. Men nu är sejouren i hans moderklubb snart slut. Daniel, som delvis är uppvuxen i Edsviken, har skrivit på för grekiska Aris Thessaloniki och åker snart ner dit. Från AIK lär det bästa minnet bli SM-guldet 2018.

Sundgren. Foto: Stefan Holm

Jens Jakobsson, 29 år, Akropolis IF

Jens gjorde 25 matcher ifjol och skrev i december på ett nytt kontrakt med Akropolis IF. Men i år har han inte synts till i någon match i division 1 norra. Varför har inte basunerats ut av serieledande Akro. Jens, från Norrviken, har tidigare spelat i superettan för Åtvidabergs FF och Assyriska samt varit proffs i norska Tromsö.

Jakobsson. Foto: Anders Ekström

Kristoffer Khazeni, 25 år, IF Sylvia (division 1 norra)

Var eftertraktad efter en fin säsong i division 2 förra säsongen med Stocksund. Valde till slut nykomlingen IF Sylvia från Norrköping. Dock stoppade en skada den offensiva mittfältaren från Kärrdal till en början så debuten dröjde till sent på våren. Därefter har han spelat fem matcher, varav tre från start, i mittenlaget och var bland annat med och förlora mot Sollentuna FK på Vallen med hela 0–6. Har mer att ge.

Khazeni. Foto: Anders Ekström

Har vi glömt någon? Maila i så fall anders.ekstrom@direktpress.se.

FOTNOT. I Sollentuna FK:s herr- och damlag finns givetvis flera Sollentunabördiga spelare, men dessa är inte med på denna lista.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25

Totalstopp på E4:an efter olycka

Nyheter Lastbil blockerade vägen En olycka med en lastbil inträffade på E4:an vid trafikplats Rosersberg på måndagen.måndag 1/7 14:23
Stockholm Direkt