SEGERGLÄDJE. Elliot Lorraine, längst till höger, avgjorde och hade hjälp av Manfred Ehlers, Lubomir Fetkovic och Oliver Horrsell. Foto: Bror Rosenback

Lorraine avgjorde i sudden death

Väsby Hockey tappade serieledningen men stärkte positionen i tabelltoppen via eftermiddagens 4–3 mot Umeåklubben Teg. Segermålet gjorde Elliot Lorraine med 16 sekunder kvar av sudden death.

  • Publicerad 20:10, 8 feb 2020

Vilda Väsby ska inte hamna i en matchbild där laget byter chanser med motståndarna. Lördagens match mot Teg gav, som senast mot Lindlöven, ny indikation på att det blir ganska knackigt när spelarna inte sjuder av beslutsamhet.

Teg tvingade Väsby till sudden death när lagen möttes i Umeå den 18 januari. Nu gjorde man det igen efter tre 1–1-perioder där gästerna var hetast i första akten, innan väsbyiterna tog över, vände 1–2 till 3–2 och dominerade utan att övertyga.

Åströms första

3–2-målet gjorde Viktor Åström och det var honom väl unt. Viktor gjorde inte ett mål i grundserien, i allettan har han stundom svarat för ett grymt defensivt spel och härom veckan tilldelades han lagets interna pris – huvudbonaden i form av en gris.

Nu, efter 30 matcher under säsongen, är hans nolla borta.

Matchvinnare blev Åström dock inte. Det blev en mer van i rollen – Elliot Lorraine.

Efter att Teg tagit matchen till sudden death inledde Lorraine den med att tvinga fram en utvisning på gästernas Anton Tano. Med det fick Väsby bra tryck i anfallszon, dock utan mål. Det kom istället när nästa Tegspelare fick syna botbänken med knappa minuten kvar.

Lorraines åttonde

Oliver Horrsell och Lubomir Fetkovic svarade för förarbetet och Elliot Lorraine gjorde sitt åttonde mål i norra allettan.

– Ehlers (Manfred, reds.anm.) skymmer målvakten och när jag ser att keepern inte ser någonting är det ett lätt mål, säger Elliot Lorraine och fortsätter.

– Jag tycker att vi inte är tillräckligt skarpa i dag. I första perioden spelar vi bort lite bra lägen, vi ska kunna avgöra redan där.

Borlänge övertog med dagens resultat serieledningen från Väsby. Å andra sidan fick Väsby fyra poängs marginal ner till Hudiksvall som förlorade mot Östersund. Att sluta tvåa eller trea ger några dagars extra vila inför play off-spelet, dessa två lag slipper play off 1.

– Matcherna mot Lindlöven och nu mot Teg har inte varit bra, vi kan bättre. Jag tycker att vi är topp 3 i serien och har även möjlighet att vinna serien, säger Elliot Lorraine, som redan 14.30 i morgon har snörat skridskorna.

Då gästar Piteå Vilundaparkens ishall.

Matchens tre stjärnor

*** Manfred Ehlers

** Elliot Lorraine

* Jonathan Rodensjö

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt