Lovande start för Kista Hockey

Hösten var kämpig för Kista Hockeys herrar. Laget hade en tunn trupp med skadebekymmer. Nu när fortsättningsserien dragit igång ser det bättre ut. Tränare Dragan Miljkovic är hoppfull.

  • Publicerad 14:45, 5 feb 2016

”Vi har allt i egna händer nu och det känns bra”

Sedan årsskiftet spelar Kista Hockeys herrar i fortsättningsserien A för Division 4. Fem matcher har hittills spelats och det har förhållandevis gått bra för laget. Två förluster och tre vinster. Senast mötte man IK Vaxholm hemma i Husby Ishall, vilket kom att bli ett riktigt målkalas.

– Vi spelade väldigt bra, löjligt bra och ska vara ärlig, säger Dragan Miljkovic, huvudtränare.

När lagen möttes i oktober blev det förlust. Men i lördags var det annat som gällde.

Den här gången fick Kistaherrarna tidigt hål på Vaxholm. Redan efter två minuter hade Kista gjort två kassar. Laget styrde matchen dit de ville. I andra perioden punkterade också Kista matchen, med att göra ytterligare fem mål. Vaxholm hade helt enkelt inte en chans. I sista perioden sattes två till mål. Slutresultatet blev lekande lätt 10-0 till Kista.

Det här är lagets andra tvåsiffriga vinst för året.

Formen verkar bättre än i höstas. Vad beror det på?

– Höstens långtidsskadade spelare är tillbaka. Sedan har vi lagt om spelet något och satsar numera på stenhård press på motståndarens backar. Det har gett oss mer öppna lägen och målen har rullat in, säger Dragan Miljkovic.

Två matcher har däremot slutat med poängtapp, men det har sina förklaringar, menar Miljkovic. Ena matchen var mot favorittippade Lidingö Islander HC. Där blev det förlust med 9-3. Kista hade i mötet målvaktsbekymmer och ställde upp med fjärdemålvakten. Något som tyvärr påverkade matchutgången, enligt Miljkovic.  

Andra förlusten var i mötet mot serieledarna Vällingby AIK. Där blev resultatet snörpiga 5-4. Här slarvade man bort poängen.

– Mot Vällingby AIK skulle vi ha vunnit. Vi hade resultatet hela matchen och var det bättre laget. Men vi släppte in två mål i slutet tack vare slarv, säger Dragan Mljkovic.

Nu återstår fyra matcher. Målet är glasklart – Kista Hockey satsar på att ta andraplatsen för att gå till play off-spel.

För Dragan Miljkovics handlar nu mycket av tiden av att spana in motståndare.

– Jag kollar mer på vår series matcher än de i SHL, berättar Dragan Miljkovic.

Vad gäller laget så tränar de numera hårdare och genomtänkt utifrån avgörande matchsekvenser. Veckoträningarna är präglade av powerplay-övningar, med tre mot två spel. Miljkovic vill att Kista ska fortsätta att styra spelet med press och hålla mer i pucken i de resterande matcher. Gör laget det kommer målet att gå vägen.

– Vi har allt i egna händer nu och det känns bra, säger Dragan Miljkovic.

MER Kista HC:s matcher hittills

Lidingö Islanders HC-Kista HC, förlust 9-3.

Hanson Brothers Stockholm-Kista HC, vinst 8-3.

Bele Barkaby IF-Kista HC, vinst 16-1.

Vällingby AIK-Kista HC, förlust 5-4.

IK Vaxholm-Kista HC, vinst 10-0.

MER Återstående matcher

Solna SK-Kista HC, 6 februari.

Sundbybergs IK-Kista HC, 13 februari.

Duvbo IK-Kista HC, 20 februari.

Hässelby Kälvesta-Kista HC, 27 februari.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.