Foto: Anton Kyhlbäck

Lukic lämnar Rotebro IS efter väl förrättat värv

Uppdraget är utfört. Efter att framgångsrikt ha hjälpt Rotebro IS upp i division 5 så lämnar Zoran Lukic nu klubben.

  • Publicerad 14:20, 8 nov 2019

Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra

Steget uppåt var efterlängtat efter en längre sejour i division 6. Rotebro IS:s fotbollsherrar svarade för en stark höst och kämpade sig till slut upp till en andraplats i tabellen bakom Edessa Syrianska.

En placering som räckte till uppflyttning till division 5.

– En stor bonus och inte alls något vi hade räknat med den här säsongen. Tanken var att Zoran Lukic med hjälp av en stabil stomme veteraner i lugn och ro skulle hjälpa oss med utvecklingen av våra egna unga spelare och etablera dem i a-laget. Det slutade i avancemang och det är givetvis fantastiskt roligt, säger ordföranden säger Mathias Lühr.

Välkände Zoran Lukic, 62, har vunnit två SM-guld med Djurgårdens IF, och valts till "Årets tränare" två gånger, är glad över sitt dryga år i norra Sollentuna.

– Rotebro IS styrelse ska ha en eloge för att de hade tålamod och höll samma linje trots att vi i vissa perioder hamnade i ett tabelläge som talade emot en uppflyttning. Tack vare detta fick både jag och spelare lugn och ro att utvecklas, vi kunde etablera många unga spelare som fick chansen att spela “vuxenfotboll”, säger Lukic.

Söker sig vidare

Efter det framgångsrika året väljer Lukic att gå vidare, men han tar med sig fina minnen från Rotan.

– Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra. Och jag är tacksam över att föreningen skapade de rätta förutsättningarna så att både jag och spelarna trivdes.

Ordföranden Mathias Lühr meddelar även att jobbet med att hitta en ny a-lagstränare pågår för fullt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01

Tolv personer misstänkta för misshandel i Täby

Nyheter Ungdomar från Vallentuna, Täby och Sollentuna har häktats Antalet misstänkta för händelsen i Täby som inträffade innan jul fortsätter att stiga, men vad som faktiskt har hänt är fortfarande oklart.tisdag 25/2 17:00

Helenelunds centrum får ett ansiktslyft

Nyheter Ja till nya balkonger i miljonprogrammet Flera delar av miljonprogrammet i Helenelund ska rustas upp. Bostadsrättsföreningen Härden 117 meddelar att de nu har fått bygglov för nya balkonger.tisdag 25/2 11:39
Stockholm Direkt