Foto: Anton Kyhlbäck

Lukic lämnar Rotebro IS efter väl förrättat värv

Uppdraget är utfört. Efter att framgångsrikt ha hjälpt Rotebro IS upp i division 5 så lämnar Zoran Lukic nu klubben.

  • Publicerad 14:20, 8 nov 2019

Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra

Steget uppåt var efterlängtat efter en längre sejour i division 6. Rotebro IS:s fotbollsherrar svarade för en stark höst och kämpade sig till slut upp till en andraplats i tabellen bakom Edessa Syrianska.

En placering som räckte till uppflyttning till division 5.

– En stor bonus och inte alls något vi hade räknat med den här säsongen. Tanken var att Zoran Lukic med hjälp av en stabil stomme veteraner i lugn och ro skulle hjälpa oss med utvecklingen av våra egna unga spelare och etablera dem i a-laget. Det slutade i avancemang och det är givetvis fantastiskt roligt, säger ordföranden säger Mathias Lühr.

Välkände Zoran Lukic, 62, har vunnit två SM-guld med Djurgårdens IF, och valts till "Årets tränare" två gånger, är glad över sitt dryga år i norra Sollentuna.

– Rotebro IS styrelse ska ha en eloge för att de hade tålamod och höll samma linje trots att vi i vissa perioder hamnade i ett tabelläge som talade emot en uppflyttning. Tack vare detta fick både jag och spelare lugn och ro att utvecklas, vi kunde etablera många unga spelare som fick chansen att spela “vuxenfotboll”, säger Lukic.

Söker sig vidare

Efter det framgångsrika året väljer Lukic att gå vidare, men han tar med sig fina minnen från Rotan.

– Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra. Och jag är tacksam över att föreningen skapade de rätta förutsättningarna så att både jag och spelarna trivdes.

Ordföranden Mathias Lühr meddelar även att jobbet med att hitta en ny a-lagstränare pågår för fullt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt