Foto: Anton Kyhlbäck

Lukic lämnar Rotebro IS efter väl förrättat värv

Uppdraget är utfört. Efter att framgångsrikt ha hjälpt Rotebro IS upp i division 5 så lämnar Zoran Lukic nu klubben.

  • Publicerad 14:20, 8 nov 2019

Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra

Steget uppåt var efterlängtat efter en längre sejour i division 6. Rotebro IS:s fotbollsherrar svarade för en stark höst och kämpade sig till slut upp till en andraplats i tabellen bakom Edessa Syrianska.

En placering som räckte till uppflyttning till division 5.

– En stor bonus och inte alls något vi hade räknat med den här säsongen. Tanken var att Zoran Lukic med hjälp av en stabil stomme veteraner i lugn och ro skulle hjälpa oss med utvecklingen av våra egna unga spelare och etablera dem i a-laget. Det slutade i avancemang och det är givetvis fantastiskt roligt, säger ordföranden säger Mathias Lühr.

Välkände Zoran Lukic, 62, har vunnit två SM-guld med Djurgårdens IF, och valts till "Årets tränare" två gånger, är glad över sitt dryga år i norra Sollentuna.

– Rotebro IS styrelse ska ha en eloge för att de hade tålamod och höll samma linje trots att vi i vissa perioder hamnade i ett tabelläge som talade emot en uppflyttning. Tack vare detta fick både jag och spelare lugn och ro att utvecklas, vi kunde etablera många unga spelare som fick chansen att spela “vuxenfotboll”, säger Lukic.

Söker sig vidare

Efter det framgångsrika året väljer Lukic att gå vidare, men han tar med sig fina minnen från Rotan.

– Rotebro IS är en förening som ser framåt utan att glömma nuet och jag trivdes jättebra. Och jag är tacksam över att föreningen skapade de rätta förutsättningarna så att både jag och spelarna trivdes.

Ordföranden Mathias Lühr meddelar även att jobbet med att hitta en ny a-lagstränare pågår för fullt.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Stjärnorna jagar rekord på Vallen

Nyheter Eliten möts i årets Sollentuna GP Snart möts eliten inom friidrotten på Vallen i Sollentuna. Här är listan över några av deltagarna under tävlingen på måndag - och som tippas slå gamla svenska rekord.torsdag 6/8 14:12

SM-guld till tvillingar från Sollentuna

Nyheter "Stort! Det känns så himla roligt!" Sanna och Tina Thurin från Sollentuna Volleybollklubb tog hem SM-guldet på Tylösand under den gångna helgen.måndag 3/8 17:27

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15
Stockholm Direkt