MATCHHJÄLTAR. Micke Svensson (t v) och Willy Johansson var två av matchens stora förgrundsfigurer.

Lunden fortsatt obesegrade – bortaslog topplaget DIF

Storspelande målvakt, stabilt försvarsspel och – ett slagskott (!) på hörna. Ett taktiskt Helenelund vann på söndagen toppmatchen mot Djurgården med 3–2 och är därmed fortsatt obesegrade.

  • Publicerad 09:00, 2 dec 2019

Vi har ju trots allt mött alla de fyra lagen som förväntas vara med på övre halvan och då tagit sju av åtta poäng

HIK hade, inför söndagen, börjat säsongen starkt och tagit fem av sex poäng i inledningen. Även motståndet Djurgården hade fått en fin start och vunnit de båda inledande matcherna och dessutom öst in mål (21 gjorda). Gustav Eriksson hade gjort elva av dessa.

Och visst hade östermalmarna favorittrycket. Med flera starka värvningar är DIF onekligen en stark kandidat att ta en topplacering 2019/20. Hemmalaget började också bra och kunde ta ledningen på hörna efter en kvart.

HIK spelade upp sig efter en trög start och kvitterade på straff via Niklas Modig. Annars var det mest mörkblått i den första halvleken.

Med ett tålmodigt och kvickt anfallsspel var det Djurgården som var klart bäst även om Lunden-försvaret, med målvakten Micke Svensson i spetsen, inte släppte till så mycket. Dock kunde DIF (misstänkt spark) slå in 1–2 i slutet. Rättvist, helt klart.

Time out ändrade matchen

Det hann bara gå ett par minuter av andra innan scenförändringen kom. HIK började aningen trögt och lågt – men en tidig timeout ändrade på det.

– Vi såg att dom tryckte på och vi tappade ytor framför backlinjen. Därför agerade vi tidigt och skapade tryck högre upp istället, säger tränaren Håkan Hult.

Ett klokt val. Den andra halvleken blev rätt överlag svängig och välspelad. DIF hade de flesta chanserna och kom ofta igenom via vänsterkanten.

Men en storspelande målvakt och ett stabilt försvarsspel gav inte DIF:arna något gratis.

Istället kom kvitteringen vackert via Alexander Hult. För passningen stod Willy Johansson efter en stark uppåkning. Samme Johansson skulle drygt sju minuter senare stå för matchavgörandet. På ett slagskott (!) slog 29-åringen, från Sollentuna, in 3–2.

Sista 20 minuterna var det fortsatt rätt öppet och båda lagen hade lägen för fler mål. Men ett taktiskt starkt Lunden höll igen och tog båda poängen av topplaget. Dessutom inget insläppt mål i andra mot ett väldigt offensivt starkt DIF.

– Fruktansvärt skön seger, säger en tagen Hult efter matchen.

– Det var en enorm laginsats där alla kämpade stenhårt och fullföljde det vi pratat om innan. Näst intill prickfri insats av många rent taktiskt.

Stark start

Gästerna hade mest boll och chanser men däremot var det effektiviteten, taktiken samt försvarsspelet som vägde över till HIK:s fördel. Trots att fem offensiva spelare (Åström, Andersson, Skyttner, Portinsson, Kuusela) saknades var det andra som klev fram och bidrog starkt till segern.

Bandygänget har därmed börjat säsongen med sju av åtta poäng.

– Aningen över förväntan faktiskt. Vi har ju trots allt mött alla de fyra lagen som förväntas vara med på övre halvan och då tagit sju av åtta poäng. Det skapar en enorm energi för fortsättningen och nu hoppas jag att vi kan träna ordentligt så att vi kan ta nästa steg i utvecklingen.

Nästa match spelas på söndag hemma mot Eskilstuna BS (start 13:30, Vallen).

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt