Lundqvist tog brons i TV-pucken

Målet för Emilia var att åtminstone få stå någon match i TV-pucken. Det målet infriades med råge då Väsbytjejen vaktade kassen i fyra matcher när Stockholm knep bronset.

  • Publicerad 16:37, 8 nov 2019

Som ett år yngre hade Emilia Lundqvist förhoppningar att åtminstone få stå någon match i årets TV-pucken. Det blev fyra. 14-åringen från Sanda Ängar fick stå mest av de tre uttagna målvakterna.

Efter två matcher i gruppspelet i september fick Emilia förtroendet även i slutspelet. Först höll hon nollan i kvartsfinalen mot Örebro (2–0).

– Det kändes stort att få hålla nollan. Jag var lite nervös inför slutspelet men hade ändå en skön känsla, berättar Emilia som är fostrad i Väsby IK men får sin matchning i SDE.

Lundqvist var även med i semin mot Dalarna då Stockholm föll med 2–3.

– Lite ledsamt, vi ville spela final. Dalarna hade två riktigt bra spelare som gjorde allt.

Stockholmarna lyckades dock spela upp sig och knep bronset efter seger över Ångermanland. Då var Emilia reserv.

– Vi var jätteglada över bronset. Skönt att få komma hem med en medalj. Det är ett minne för livet och ger mig energi för resten av säsongen.

Hur kändes det att få stå fyra matcher i klassikern TV-pucken?

– Det hade jag inte förväntat mig på förhand. Jag tycker det var en stor upplevelse att få spela och det var kul att få chansen. Jag är absolut nöjd med min insats.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Så ser förändringarna ut för busstrafiken i Väsby

Nyheter Vissa linjer får nya sträckningar i vintertidtabellen Fler avgångar och några nya busslinjesträckningar. Det blir resultatet för Upplands Väsby när den nya tidtabellen för kollektivtrafik börjar gälla den 15 december.torsdag 5/12 9:00

Man misshandlad och rånad på sin bil i Antuna

Nyheter Flera personer gick till angrepp En man misshandlades av flera personer och rånades på sin bil i Upplands Väsby på onsdagskvällen.torsdag 5/12 9:00

Väsby IK nya serieledare – suddenbesegrade Bajen borta

Sport Två poäng räckte för att klättra om Visby/Roma Väsby övertog i kväll serieledningen i östra hockeyettan men insatsen mot Hammarby var allt annat än en klang och jubelfest. Segerfixare blev Jonathan Rodensjö med två snarlika mål – det andra till...onsdag 4/12 22:40
Stockholm Direkt