Lundqvist tog brons i TV-pucken

Målet för Emilia var att åtminstone få stå någon match i TV-pucken. Det målet infriades med råge då Väsbytjejen vaktade kassen i fyra matcher när Stockholm knep bronset.

  • Publicerad 16:37, 8 nov 2019

Som ett år yngre hade Emilia Lundqvist förhoppningar att åtminstone få stå någon match i årets TV-pucken. Det blev fyra. 14-åringen från Sanda Ängar fick stå mest av de tre uttagna målvakterna.

Efter två matcher i gruppspelet i september fick Emilia förtroendet även i slutspelet. Först höll hon nollan i kvartsfinalen mot Örebro (2–0).

– Det kändes stort att få hålla nollan. Jag var lite nervös inför slutspelet men hade ändå en skön känsla, berättar Emilia som är fostrad i Väsby IK men får sin matchning i SDE.

Lundqvist var även med i semin mot Dalarna då Stockholm föll med 2–3.

– Lite ledsamt, vi ville spela final. Dalarna hade två riktigt bra spelare som gjorde allt.

Stockholmarna lyckades dock spela upp sig och knep bronset efter seger över Ångermanland. Då var Emilia reserv.

– Vi var jätteglada över bronset. Skönt att få komma hem med en medalj. Det är ett minne för livet och ger mig energi för resten av säsongen.

Hur kändes det att få stå fyra matcher i klassikern TV-pucken?

– Det hade jag inte förväntat mig på förhand. Jag tycker det var en stor upplevelse att få spela och det var kul att få chansen. Jag är absolut nöjd med min insats.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bäverdämme får Frestabäcken att svämma över

Nyheter Försök med rör ska leda vattnet förbi gnagarna Flera Väsbybor har reagerat på att vattennivån i Frestabäcken är ovanligt hög – med risk för översvämning. Orsaken bor norr om Sandavägen.torsdag 21/11 16:12

Tre JSM-medaljer för Martin i Eskilstuna

Sport "Riktigt skönt och häftigt" Tidigare hade han två SM-medaljer på kontot. Nu, efter årets JSM, har Martin Melinder utökat prisskåpet med tre rykande färska medaljer.torsdag 21/11 15:55

Här är SL:s alla trafikförändringar 2020

Nyheter ✓Pendeltågen ✓Tvärbanan ✓Tunnelbanan ✓Roslagsbanan ✓Pendelbåtar ✓Bussar SL gör justeringar i kollektivtrafiken för att bättre matcha stockholmarnas resvanor. Det här är de förändringar som ska genomföras med start 15 december.torsdag 21/11 11:10
Stockholm Direkt