Lundqvist tog brons i TV-pucken

Målet för Emilia var att åtminstone få stå någon match i TV-pucken. Det målet infriades med råge då Väsbytjejen vaktade kassen i fyra matcher när Stockholm knep bronset.

  • Publicerad 16:37, 8 nov 2019

Som ett år yngre hade Emilia Lundqvist förhoppningar att åtminstone få stå någon match i årets TV-pucken. Det blev fyra. 14-åringen från Sanda Ängar fick stå mest av de tre uttagna målvakterna.

Efter två matcher i gruppspelet i september fick Emilia förtroendet även i slutspelet. Först höll hon nollan i kvartsfinalen mot Örebro (2–0).

– Det kändes stort att få hålla nollan. Jag var lite nervös inför slutspelet men hade ändå en skön känsla, berättar Emilia som är fostrad i Väsby IK men får sin matchning i SDE.

Lundqvist var även med i semin mot Dalarna då Stockholm föll med 2–3.

– Lite ledsamt, vi ville spela final. Dalarna hade två riktigt bra spelare som gjorde allt.

Stockholmarna lyckades dock spela upp sig och knep bronset efter seger över Ångermanland. Då var Emilia reserv.

– Vi var jätteglada över bronset. Skönt att få komma hem med en medalj. Det är ett minne för livet och ger mig energi för resten av säsongen.

Hur kändes det att få stå fyra matcher i klassikern TV-pucken?

– Det hade jag inte förväntat mig på förhand. Jag tycker det var en stor upplevelse att få spela och det var kul att få chansen. Jag är absolut nöjd med min insats.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Nu slår nya Picchus café upp portarna

Nyheter Väsbybornas kulturella vattenhål öppnar på fredag På fredag slår Sandra Färdeman med familj upp portarna för nya Picchus café. Och invigningen verkar efterlängtad.onsdag 29/1 16:48

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30

Spel, munsprej och hennatatueringar på UF-mässa

Nyheter Unga företagare från Väsby nya gymnasium visade upp sina affärsidéer Armband, tandkrämshållare och hennatatueringar. Unga gymnasieentreprenörer visade upp sina affärsidéer på lördagens UF-mässa i Väsby centrum.tisdag 28/1 16:30
Stockholm Direkt