Lyckad innebandysäsong

Framtiden ser ljus ut för Ekerös innebandyherrar. När det är dags att summera innebandysäsongen kan man konstatera att det har gått bra för Ekerö på herr- och juniorsidan den här säsongen.

  • Publicerad 11:55, 1 apr 2019

Vad jag förstått är det första gången någonsin som Ekerö kommer att ha ett lag i Stockholms högsta juniorserie division 1.

Förra helgen spelade A-laget sin sista seriematch hemma mot Hammarbyhöjden. Det blev en målrik tillställning som slutade 8-8 vilket innebär att Ekerö slutade på fjärdeplats i division 2.

En stark prestation då Ekerö var nykomligar i serien och mönstrat ett ungt lag den här säsongen.

– Vi har klarat att hålla oss kvar i division 2 trots att vi har ett extremt ungt lag med nästan bara Ekeröfostrade spelare, detta med cirka 20 juniorer i truppen och sju seniorer där alla utom två är uppvuxna på Ekerö och även bor kvar, säger tränaren Joakim Tell.

Det är inte bara för A-laget det ser bra ut. På juniorsidan ser det också ljust ut för Ekerö IK där ett av juniorlagen tog klivet upp i högsta serien den här säsongen.

– På juniorsidan gick vi upp i Stockholms högsta juniorserie. Vad jag förstått är det första gången någonsin som Ekerö kommer att ha ett lag i Stockholms högsta juniorserie division 1, säger Joakim Tell.

Ekerö har även haft ett lag med i juniorallsvenskan som är en riksomfattande serie där 115 lag gör upp om att bli Sveriges bästa juniorlag. Även där var Ekerö med i toppen och hade en avgörande match hemma mot Västeråslaget Skälby/Tillberga om vilket lag som skulle knipa den sista slutspelsplatsen. Där blev det dock förlust med 6-4 för Ekerö som missade slutspelet men sammantaget ser det ljust ut för Ekerös herr- och juniorlag i innebandy framöver.

Målrik hockeypremiär

Sport Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.fredag 4/10 17:15

Ekerö säkrade kontraktet i fyran

Sport Ekerös fotbollsherrar klarade sig kvar i division 4 medan damerna får lämna division 2.torsdag 3/10 11:51