Lyft för Enköpings golftjejer

Enköpingstjejerna Madelene Sagström och Josefin Odenring har haft en trevande inledning på säsongen emot övriga världseliten. Men nu ser det ut att lyfta för båda två.

  • Publicerad 10:58, 24 maj 2017

Kände verkligen att spelet var på rätt väg

Första säsongen som LPGA-spelare har startat trögt för världsspelaren från Enköping, Madelene Sagström.

Den inledande tävlingen på Bahamas slutade med en ryggskada och missad cut.

Efter det följde två tävlingar där spelet började lossna, men det räckte ändå inte hela vägen till finalspel vare sig i Australien eller i Phoenix där hon missade finalspelet med ett slag.

– Jag var såklart lite arg direkt efter andra rundan, men inte besviken, det kunde jag inte vara för jag hade spelat min bästa golf för säsongen och kände verkligen att spelet var på rätt väg, berättar Sagström.

Klarade första cutten

Efter den tävlingen lyfte det för Sagström som åkte till Kalifornien och Kia Classic på Aviara Golf Club där hon tog sig till säsongens första finalspel. I finalspelet gick det helt okej, men Sagström nådde inte den höjd i spelet som hon själv ville.

– Jag spelade inte så bra som jag ville och önskade, men jag är otroligt nöjd med den veckan då jag klarade cutten för första gången.

Två veckor senare var det dags för Lotte Championship på Hawaii och det skulle bli tufft. Sagström pallade dock för trycket och efter de två första rundorna stod det klart att hon klarade cutten för andra tävlingen i rad.

– Jag tyckte inget var jättebra och inget var heller jättedåligt, men jag kände mig fortsatt bekväm med att det gick åt rätt håll och att jag klarat cutten för andra tävlingen i rad och fått fyra speldagar, vilket är nyttigt.

Jobbade mentalt

LPGA Touren gick sedan vidare till Texas och det var en tävling som Sagström snabbt lade åt sidan och siktade om. Missad cut och ett spel som oroade.

– Ja, jag åkte hem och jobbade mycket med fysen och det mentala, men inget nytt utan jag jobbade vidare med att inte sätta mig själv i vägen för mig själv.

Stark avslutning

Sagström visade varför hon är en världsspelare när hon på den senaste tävlingen i Virginia sköt 71 slag (-1) första dagen och under den andra dagen högpresterade med att stanna på 68 slag, totalt 139 slag och en 17:e plats. 

Under de två finaldagarna lyfte det och Sagström sköt 68+70 och stannade på en historisk 7:e plats på LPGA-Touren.

Just nu är Sagström i Michigan för att spela Volvik Championship på LPGA Touren.

Odenring litar till tålamodet

Josefin Odenring letar resultat i Europa. I helgen är hon i Malmö för att spela en tävling, det är en kombinerad LET access och Swedish golf tour-tävling.

– Även om resultaten uteblivit något så här i början på säsongen så skulle jag summera starten på säsongen som bra, säger hon.

Tålamod är nyckeln till framgång, tror hon.

– Jag tycker att mitt spel har känts bra och många gånger bättre än vad resultaten visat. Så jag jobbare vidare med bra tålamod och hoppas att spelet och även resultaten ska lossna inom kort. Jag har många möjligheter framöver då jag nu inleder en period med tävlingar 7 veckor i rad. Det ska bli riktigt skoj med en sådan intensiv period.

Hon ser positivt på allt som väntar framöver.

– Det är nu det verkligen känns som att säsongen startar. Jag hade kommit med på en Europatourtävling här i juni i Turkiet, men den tävlingen har tyvärr blivit inställd på grund av säkerhetsläget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15