Magiska ”Loket” vann allt

Traktens innebandy har levererat blandade resultat med en del negativa resultat men även en del glädjande resultat den gångna säsongen. Säsongens stora glädjeämne är Lokomotiv Grillby IBK.

  • Publicerad 15:54, 12 apr 2017

Vi har riktiga vinnarskallar i laget

”Loket” har svarat för en nästintill magisk säsong i herrarnas division 4. Laget gick igenom säsongen är obesegrade med 22 raka vinster.

Det kunde dock slutat annorlunda då laget redan i första omgången kom undan med hjärtat i halsgropen.

– En riktigt rolig säsong som får sin prägel redan i öppningsmatchen när vi ligger under med en och en halv minut kvar borta mot Arlanda IBK men vänder och vinner matchen, säger tränare Anders Iggström.

Han fortsätter:

– Vi har riktiga vinnarskallar i laget och har en jämn trupp med ett par killar som sticker ut och kan göra det där extra. Vi missade ju försäsongen inför detta år och gick på knäna några matcher så nu är planeringen i gång för att komma förberedda för trean, berättar Iggström.

EIBK dam har mognat

I damernas division 1 har Enköpings IBK stått för en märkbar utveckling med nya tränarduon Kaj Söder och Christer Jones.

Spelet har utvecklats och laget spelar numera med en bra struktur och en tydlig spelidé. Det har resulterat i att laget denna säsong mognat och etablerat sig som ett division 1-lag och slutar med mersmak på en 8:e plats.

– Totalt sett är jag nöjd med säsongen. Laget har utvecklats på många olika sätt. Spelmässigt har laget förbättrats både taktiskt, tekniskt och fysiskt. Framförallt så har laget nu ett stabilt försvarsspel som, när det fungerar som bäst, är svårt för alla lag i serien att överlista, summerar tränare Kaj Söder.

Han fortsätter:

– Det har varit roligt att spela matcher i St:Ilian. Vi har haft hyfsade publiksiffror och det bidrar till stämning och är peppande. Stämningen i laget har varit superbra, även när vi inte vunnit.

Motigt för EIBK herr

I herrarnas division 2 har Enköpings IBK haft en motig säsong. Med en tunn trupp slutade laget som tabelljumbo och får spela i division 3 kommande säsong.

– Känner lite att det har varit ett misslyckande denna säsong, men tappar man cirka 10 startspelare från förra säsongen och inte får så många nyförvärv in, så blir det svårt, menar tränare Andreas Olofsson.

Herrtrean

Lamadjuret: En skaplig säsong men poängskörden var inte tillräcklig. Som nia i serien fick LAIBC kvala sig kvar.

– En säsong som nykomlingar startade dåligt och vi tog inte vår första seger förrän i omgång 6. Även om vi glada för att vi klarade att kvala oss kvar så kan jag känna att vi borde klarat nytt kontrakt utan kval med det här laget. Nu skall vi utvärdera säsongen, berättar tränaren John Andersson.

IK Nordia: En säsong som slutade med stolpe ut. Laget missade kvalspel till fyran med tre poäng. Enstaka plumpar har gjort att laget inte fick chansen till avancemang.

Sett över hela säsongen är vi mer än nöjda med poängskörden, men lite besvikna att det inte räckte till kval. Nu behöver vi bara bredda truppen till nästa år så finns det någon som är sugen är det bara höra av sig till mig, berättar tränare Johan Lindh.

Herrfemman

Fjärdhundra SK: Sviktande intresse bland spelarna tar ut sin rätt. Säsongen slutar med degradering till division 6 och nu är frågan om Fjärdhundra har ett lag nästa säsong?

– Vi gick in i säsongen med en bra känsla. Men efter lite motgångar så börjar spelare försvinna... vilket gör att vi blir dåligt med folk på träningarna. De sista två månaderna har vi ställt in mer än vad vi har tränat. Men all cred till dem som faktiskt har ställt upp hela säsongen, säger tränare Jimmy Bodbacka. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15