EN. Det blev bara en säsong för Kaveh Magnusson i SIK:s fotbollsherrar. Ny klubb är inte klar än för 35-åringen. Foto: Anders Ekström

Magnusson lämnar Sundbybergs IK

Det blev bara en säsong i SIK för Kaveh Magnusson. Huvudtränaren för fotbollsherrarna väljer nu att lämna sitt uppdrag. – Jag känner att gjort mitt och beslutet känns rätt, konstaterar Kaveh.

  • Publicerad 16:00, 27 okt 2017

Jag lämnar efter mig en stabil plattform och en bra grund

Det började i moll, men avslutades i dur. Så kan man förenklat beskriva Sundbybergs fotbollsherrar säsong i division 2. Våren var motig och SIK var då ett tydligt bottenlag. Hösten var däremot stark och laget klarade sig till slut kvar med god marginal. En fin utveckling.

Efter en lång inkörningsperiod fick alltså tränaren Kaveh Magnusson, som kom i november 2016, till slut ordning på sina trupper och blev nia i division 2. Förra året blev de elva.

Men nu väljer 35-åringen att lämna klubben – efter bara en säsong.

– Det känns naturligt att jag lämnar, jag har utbildat och format spelarna för division 2-fotboll. Jag känner att jag gjort mitt och beslutet känns rätt, säger Kaveh och utvecklar sitt svar:

– SIK är ganska nöjda med att vara på denna nivå, vilket är jättebra, men jag siktar högre. Jag ser mig själv i en klubb som har högre ambitioner med sitt a-lag. Sundbyberg har tydlig modell för juniorverksamheten, men kanske inte lika tydligt struktur på seniorsidan än.

– Min ambition att vara i en klubb som har en skarpare målbild och en struktur samt en organisation bakom ett a-lag.   

Kaveh är nöjd med sitt arbete i Sundbyberg denna säsong.

– Ja, superbra med tanke på förutsättningarna. Vi gjorde en bra försäsong, en sämre vår men avslutade sedan med en stark höst, både i spelet och resultatmässigt.

– Helhetsmässigt är jag supernöjd, målet var ju att etablera oss i division 2 och att vi fick en kvalplats till svenska cupen är en bonus. Man får heller inte glömma att laget var ungt och många var både nya och oprövade på denna nivån.

Vad är du mest nöjd med 2017?

– Jag är riktigt nöjd med vår struktur i anfallet. Vi hade många olika kombinationer i våra anfall, vilket många lag hade svårt att försvara sig mot. Samt att vi hade det mod att kunna styra matcher oavsett motstånd. Sedan måste jag lägga till vår inställning: att aldrig ge upp.

Vad är du mindre nöjd med då?

– Jag skulle tidigare identifierat problem från i våras och tagit itu med det då.

Kaveh har lite nytt på gång, men har ännu inget konkret att ta ställning till än.

– Det viktigaste är inte divisionen utan att laget har en hög ambition och tydlig struktur, säger Kaveh som tycker att han lämnar ett SIK på uppgång.

– Jag lämnar efter mig en stabil plattform och en bra grund för klubben att fortsätta utvecklas. Jag hoppas att SIK fortsätter att gå bra i framtiden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17