Mälarötjejer får spela i Stålbucklan

Två tjejer från Mälaröarna har blivit uttagna att representera Stockholm i Stålbucklan.

  • Publicerad 15:53, 11 jan 2019

Stålbucklan är en riksomfattande distriktslagsturnering för tjejer. I årets upplaga av Stålbucklan är det spelare födda mellan 2003-2005 som får delta. De flesta av de uttagna spelarna är födda 2003, men från Mälaröarna kom två tjejer födda 2004 med i Stockholms lag. Det är Cornelia Andersson och Tuva Kärrhage som lyckades ta en plats i Stockholms lag.

Tuva Kärrhage började spela hockey med killar i Skå IK medan Cornelia Andersson spelat med tjejer i Ekerö. Nu spelar Tuva Kärrhage och Cornelia Andersson både med pojkar och tjejer och ser fram emot att få representera Stockholm i Stålbucklan.

– Det var väldigt roligt att komma med eftersom jag haft Stålbucklan som mål ända sedan jag började spela ishockey. Jag kommer spela match för match och hoppas på mycket speltid, säger Cornelia Andersson.

Tuva Kärrhage siktar högt i turneringen.

– Jag blev sjukt glad men också nervös över att jag ska vara med i truppen som ska försvara guldet som Stockholm tog förra året. Jag tror vi har en bra chans att komma långt och till och med få spela final, säger Tuva Kärrhage.

Turneringen spelas 21-24 februari och Stockholm kommer spela i Alvesta och möta Medelpad, Västmanland och Skåne/Blekinge i gruppspelet.

Matcherna kommer att sändas av Svenskhockey och SVT kommer sända semifinaler, bronsmatchen samt finalen.

Dansanta Ekeröbor fyra i VM

Sport Wilma Fjällby och Sofia Andersson kom fyra under VM i Discodans i Tjeckien.torsdag 27/6 8:15

Molly och Make Up SM-klara

Sport 13-åriga Molly Hemmingson har under våren kvalat in till Children-SM i hästhoppning på en av sina hästar.torsdag 27/6 6:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt