TJUGOTVÅ. Fredrik Falk, 22, har hittills gjort 22 poäng (6+16) denna säsong för Väsby IK. Foto: Johan Borehed

Målfarlig Fredrik Falk hoppas på topp 3 i allettan

Fredrik Falk hittade målet fyra gånger förra helgen. Nu hoppas han att laget når sitt senaste mål – topp 3 i allettan.

  • Publicerad 17:00, 8 feb 2019

Skönt när målskyttet släpper

Norra allettan har nått sista två veckorna och toppstriden är intressant. Seriesegraren får pausa i vänta på playoff 3, lag 2-3 i tabellen inväntar playoff 2 och för lag 4-9 blir det pang på med omgående playoff 1.

För Vilda Väsby lutar det åt playoff 1. Laget kan nå andra- eller tredjeplatsen, men knappast första. Då krävs bra med poäng i sista fyra matcherna mot Vännäs, Piteå, Borlänge och Köping.

Vad är bäst, att få några dagars spelledigt eller att kliva rätt in i playoff 1?

– Jag skulle säga att extra dagar till att slipa detaljer är bäst. Vi har bra fart på träningarna, en veckas matchuppehåll ska inte spela roll, säger backen Fredrik Falk.

Formstark back

Falk var förra helgens hetaste spelare. Hans två mål mot Boden gav en poäng. Utöver det satte han utan krusiduller sin straff mot Boden och dagen efter mot Kalix. Inget av straffmålen räckte dock till bonuspoäng för laget.

– Surt, ändå skönt när målskyttet släpper. Jag har haft bra lägen, men inte fått till det.

3 + 10 i höstas och nu 3 mål och 6 assist på färre matcher i allettan. Formtopp lagom till playoff?

– Det får jag hoppas.

Starkare i år

Fredriks 2017/18 förstördes av körtelfeber och klubbflytt från Nybro tillbaka till Väsby. Fysiskt hittade han inte tillbaka, i vinter har det gått bättre.

– Jag har haft en bra säsong. Men det får gärna gå ännu bättre.

Truppen pratade initialt om topp 5 i allettan. Tuppkammen växte efter starten och ambitionen nu är topp 3.

– Laddningen är bra. Vi ska fokusera på vårat och räcker det för att bli tvåa eller trea är det bra. Å andra sidan är slutspel det vi strävat mot hela säsongen, så vi ska vara på tårna även om det blir playoff 1, säger Fredrik Falk.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Väsby besegrade Köping och slutade sexa i norra allettan

Sport I morgon väljer lagledningen motstånd i playoff 1 Sveriges alla division 1-serier är färdigspelade och med det inleds en svärm med playoff-matcher som ska leda fram till en slutlig kvalserie. Med kvällens 5–1-seger över Köping ska Väsby, som femma i...onsdag 20/2 23:10

Här kostar villorna mest i Stockholm

Nyheter LISTA: Så har huspriserna förändrats – kommun för kommun På vissa håll i länet har huspriserna sjunkit med 9 procent det senaste året. I andra delar har de i stället stigit. Här är siffrorna som visar vad en villa kostar där du bor, och hur priserna har...onsdag 20/2 7:00

Här hålls Sveriges största kaninutställning

Nyheter ✓Årets kanin-SM hålls i Upplands Väsby ✓ 1 500 kaniner på plats För hundra år sedan var kaninen mest en måltid på tallriken. I dag är det ulliga pälsdjuret ett populärt sällskapsdjur. Nästa helg intar 1 500 raskaniner Bredden i Sveriges största kaninutställning.tisdag 19/2 14:06