TRETTIOÅTTA. På Malins två senaste hela säsonger gjorde hon 38 mål (22+16) för BSK. Ifjol hann hon "bara" med två på tre matcher. Foto: Anders Ekström

Malin siktar på att ta vid där hon slutade

Många tongivande spelare har till 2019 lämnat BSK. Men veteranen Malin Elsilä Engdahl, 33, är tillbaka – och är sugen på att ta vid där hon slutade.

  • Publicerad 17:00, 12 apr 2019

Hon hann bara med tre matcher 2018 innan graviditeten satte stopp. Med sitt andra barn i magen såg hon sitt älskade BSK rada upp segrar och vinna serien överlägset.

Men i kvalet gick det, som ni kommer ihåg, illa. Bollstanäs fotbollsdamer blev kvar i division 1 trots en överlägsen säsong.

– Jag tycker vi utvecklades mycket som lag och seriespelet var ju klart godkänt, säger Malin som följde laget från sidan.

– Men i kvalet förstördes det ju lite av utvisningen och det var synd att det blev så. Tråkigt att vi var så nära igen.

I klubben sedan 2010

Istället för det efterlängtade elitettan blev det återigen division 1 norra Svealand igen. Ett gäng tongivande spelare lämnade för bättre klubbar – men Malin kom istället tillbaka. Att det blev ettan kan ha påverkat positivt.

– Jag hade hellre sett att klubben gått upp såklart. Men hade vi varit i elitettan hade jag nog funderat ytterligare en gång om jag hade spelat.

Malin, som blir 34 i år, kom till klubben 2010 och spelat i gulgrönt sedan dess förutom två uppehåll á ett år.

– Det känns jättekul, jag har varit taggad på spel länge. Jag tycker det börjar se bra ut och jag tror det blir en spännande säsong för oss och en kul utmaning.

Tunn trupp

Trots att flera bärande spelare lämnat sitter rutinerade Malin Elsilö Engdahl lugn i båten. Hon har varit med förr.

– Ja, det är ju flera bra spelare kvar och sedan är ju jag och Wilma (Engstrand) tillbaka. Hon var skadad 2018 och jag var gravid så det är två nygamla spelare tillbaka.

BSK har de senaste åren haft en liten trupp men årets trupp är, i skrivande stund, aningen för tunn. Blott 13 spelare finns att tillgå varav två är målvakter.

– Vi har alltid varit få, men elva utespelare är lite för få. Vi har två provspelare just nu och kan även låna från 03-laget, så det kommer förhoppningsvis att lösa sig. Det ska bli kul att se vad vi går för.

Malin, som sett mängder med upplagor av Bollstanäs, tycker att laget håller hög nivå även i år.

– Ja, det gör vi. Jag räknar med att vi är med i toppen även 2019, så bra är vi känner jag. Stommen är kvar plus nya bra spelare in som kommer tillföra mycket.

33-åringen gjorde 16 mål 2017 och var innan Louise Lillbäcks succéår ifjol lagets bästa målskytt två år i rad.

– Jag får nog ge det ett par matcher innan jag är i den formen, men det är dit jag siktar. Jag känner mig i hyfsad form och kommer vara i bra form till premiären.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Bensinmack i Väsby utsatt för inbrott

Nyheter Använde någon form av såg för att bryta upp dörr En bensinmack i Upplands Väsby utsattes natten till måndagen för ett inbrott. Det är dock oklart om gärningspersonerna fick med sig något byte.måndag 24/6 13:09

Nu stängs getingmidjan – så påverkas du

Nyheter ✔Största avstängningen någonsin ✔Ökad trängsel ✔Det här gäller ✔Stopp på röda och gröna linjen framöver Tågspåren mellan Stockholm Central och Stockholms södra stängs av i åtta veckor nu i sommar. Så här planerar SJ, Trafikverket och MTR att lösa trafiken under avstängningen.söndag 23/6 9:30
Stockholm Direkt