Premiär. Ekerö/Skå föll i premiären hemma mot Älta i Allhallen. Foto: Johan Älgekrans

Målrik hockeypremiär

Ekerö/Skås ishockeyherrar föll i premiären hemma mot Älta.

  • Publicerad 17:15, 4 okt 2019

Det var surt att förlora.

Ekerö/Skås ishockeyherrar är i gång med säsongen efter premiären av ishockeyns division 3 hemma mot Älta i tisdags.

På förhand var det ovisst hur det unga hemmalaget skulle stå sig mot de mer rutinerade gästerna från Älta.

Det började bra för Ekerö/Skå som ledde med 1–0 efter den första perioden genom mål av Marcus Edholm. Den andra perioden blev tuff för Ekerö/Skå där gästerna först kvitterade och sen gjorde tre snabba mål fram till 1–4 i slutet av perioden.

– Vi tappar matchen under en kort period i den andra perioden där de tillåts göra tre mål på kort tid, säger tränaren Patrik ”Putte” Åkesson.

I den tredje perioden tände Lukas Åkesson hoppet för hemmalaget genom att reducera till 2–4 med drygt tolv minuter kvar att spela. Närmare än så kom dock inte Ekerö/Skå hemma i Allhallen denna premiär. Bortalaget Älta fastställde i stället slutresultatet till 2–5 i slutet av matchen. Det unga hemmalaget stod dock upp bra mot de mer rutinerade gästerna.

Sur förlust

– Det var surt att förlora. Vi hade hoppats kunna spela med mer fart men vi står ändå upp bra mot en betydligt mer rutinerad motståndare, säger Patrik Åkesson.

I slutperioden åkte hemmalagets Hannes Andersson på en otäck smäll och fick hämtas av ambulans med befarad hjärnskakning.

Nästa match spelar Ekerö/Skå borta mot Hallsta innan det återigen är dags för hemmamatch mot Ormsta HC på tisdag klockan 19.30.

Västerorts hockeytjejer laddar för hemmamatch

Sport "Kan ligga först i slutet av säsongen" Snart har halva premiärsäsongen i damjuniorserien i ishockey spelats och Västerorts nystartade lag ligger på tredje plats i tabellen. Nu laddar Team Västerort inför lördagens hemmamatch.fredag 10/1 15:56

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt