Foto: Ola Skoeld

Markkanen och AIK går skilda vägar

Det har varit på gång i stort sett hela sommaren. Nu står det klart att AIK:s fyrtorn, Eero Markkanen, byter sitt kontrakt med Solnaklubben.

  • Publicerad 10:00, 10 aug 2018

Jag vill tacka alla i klubben

Det blev totalt tre vändor i Solna för den 27-åriga finländaren. Först 2014, därpå 2016-2017 (till augusti) och nu i sommar då han tränat med klubben igen.

Däremellan har centertanken bland annat spelat för Real Madrid B och nyligen varit på två olika lånesejourer. En i Tyskland, Dresden, och den andra i danska Randers. I somras kom Jyväskyläsonen alltså tillbaka till AIK, men redan tidigt stod det klart att det jobbades för en lösning att permanent lämna klubben.

Och på fredagen stod det klart. Eero Markkanen lämnar AIK då klubben och spelaren är överens om att bryta kontraktet, som går ut i år, med omedelbar verkan.

– Jag vill tacka alla i klubben, mina lagkamrater, tränarna samt ledarna på Karlberg och inte minst alla AIK-supportrar som verkligen har fått mig att känna mig hemma här, säger Eero Markkanen till klubbens hemsida.

Rykten placerar Eero i allsvenska Dalkurd, fortsättning följer.

UPPDATERING: Under fredagen blev det klart att Eero spelar med Dalkurd i år. Eventuellt kan han spela redan ikväll mot MFF.

Stockholm Direkt