Foto: Ola Skoeld

Markkanen och AIK går skilda vägar

Det har varit på gång i stort sett hela sommaren. Nu står det klart att AIK:s fyrtorn, Eero Markkanen, byter sitt kontrakt med Solnaklubben.

  • Publicerad 10:00, 10 aug 2018

Jag vill tacka alla i klubben

Det blev totalt tre vändor i Solna för den 27-åriga finländaren. Först 2014, därpå 2016-2017 (till augusti) och nu i sommar då han tränat med klubben igen.

Däremellan har centertanken bland annat spelat för Real Madrid B och nyligen varit på två olika lånesejourer. En i Tyskland, Dresden, och den andra i danska Randers. I somras kom Jyväskyläsonen alltså tillbaka till AIK, men redan tidigt stod det klart att det jobbades för en lösning att permanent lämna klubben.

Och på fredagen stod det klart. Eero Markkanen lämnar AIK då klubben och spelaren är överens om att bryta kontraktet, som går ut i år, med omedelbar verkan.

– Jag vill tacka alla i klubben, mina lagkamrater, tränarna samt ledarna på Karlberg och inte minst alla AIK-supportrar som verkligen har fått mig att känna mig hemma här, säger Eero Markkanen till klubbens hemsida.

Rykten placerar Eero i allsvenska Dalkurd, fortsättning följer.

UPPDATERING: Under fredagen blev det klart att Eero spelar med Dalkurd i år. Eventuellt kan han spela redan ikväll mot MFF.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

Water Aid får miljöpriset

Nyheter Rädda Råstasjöns protest hjälpte inte Organisationen Water Aid får Solna stads miljöpris 2018. Beslutet togs av miljö- och hälsoskyddsnämnden på tisdagskvällen. Men Nätverket Rädda Råstasjön anser att man borde fått priset efter alla års...tisdag 23/10 20:16

Svårt lösa trafikkaoset vid RWS

Nyheter "Snälla föräldrar, prioritera våra barns säkerhet” Det kan ta tid att lösa trafiksituationen utanför Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden. Ett problem är att ansvaret för gatan delas mellan Solna stad och exploatören Järvastaden AB.tisdag 23/10 12:32

Här är alla nya landstingsråd i Stockholm

Nyheter Hela uppställningen i nya blågröna styret Nu är det klart vem som får ansvar för vad i den nya blågröna majoriteten i Stockholms landsting.tisdag 23/10 10:35