Martin ska träna Fannadamerna

Här är han. Fanna BK Dams nye tränare. Martin Andersson, 31, är Uppsalabo vars främsta meriter finns inom innebandy.

  • Publicerad 20:32, 16 nov 2017

På torsdagen träffade den nye tränaren laget för första gången.

Först ska han lära känna truppen, sedan spika en tydlig spelidé.

Nej tack till friplats

Ett tydligt beslut har dock redan tagits.Han berättar själv:

– Vi har tackat nej till en friplats i division ett, tjejerna vill spela sig upp av egen kraft.

Martin Andersson har som främsta tränarmeriter att han två år i rad som assisterande tränare varit med och tagit SM-silver i damernas innebandy med Kais Mora.

En tillfällighet att det var damer då och nu?

– Kanske inte, det finns en speciell gruppdynamik i damidrott, det handlar mer om att formar ett lag som jobbar tillsammans, i herrlagen tar ofta enskilda individer så stor plats.

Släkt i Fanna

Martin Andersson har förhandlat med Fanna BK en tid. Därför såg han sista matchen i cupen (förlust mot Rimbo).

Har du någon koppling till Fanna?

– Ja, min moster Linda Pettersson och hennes familj är aktiva i Fanna, men det var inte alls därför jag och klubben kom i kontakt med varandra.

Tvåårskontrakt

Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och klubben arbetar på att ta fram en assisterande tränare också, men det är ingen brådska, enligt Martin Andersson.

Hur bra blir ni 2018?

– Det vill jag inte säga än, vi ska prata ihop oss om målsättningar, bland annat.

Hur kommer ni spela?

– Det beror lite på spelarmaterialet, men jag vill gärna se ett spel där vi är aktiva, vill ha boll och vill vinna tillbaka boll, så mer offensiv och högre press blir det.

Du pluggar på högskola i Gävle, går det att kombinera?

– Jadå, jag går ut i vår när säsongen börjar och under vintern är jag huvudsakligen där på torsdagar, så det blir inga problem.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teo är stjärna – i två idrotter

Sport Teo Rydstedt är en av Upplands bästa fotbollsspelare. Han är också en av länets bästa handbollspelare.fredag 18/5 9:17

Kerim tackar nej till landslagspel i VM

Sport Enköpingssonen Kerim Mrabti jagas av det tunisiska fotbollslandslaget. Men Djurgårdsanfallaren väljer att tacka nej. – Det är ett för stort beslut att fatta med så kort varsel, säger Kerim till...måndag 14/5 15:15