Vinnare. Matilda Algotsson tog personbästa och åkte ända upp på översta prispallen. Foto: Felicia Eriksson Masalla/Studio Emma Svensson

Matilda från Enebyberg vann SM

När SM i konståkning gick av stapeln blev segraren bland damer Matilda Algotsson från Enebybergs IF. Hon satte nytt personbästa med 169,11 poäng.

  • Publicerad 12:50, 18 dec 2018

Matilda Algotsson är 20 år och har tränat i Schweiz denna säsong men tävlar för hemmaklubben Enebybergs IF. Säsongen började motigt – men nyligen tog Matilda guld i SM.

– Det känns väldigt, väldigt bra. Det gått bra på träningarna innan mästerskapet och jag har gjort allt jag skulle göra på SM, jag kunde lita på min träning och och nerverna tog inte över, säger Matilda på telefon från Enebyberg.

Hon blir hemma över jul men sedan bär det av till Schweiz igen.

– Det är verkligen en upplevelse, att träna på ett lite annorlunda sätt, berättar Matilda.

Normalt sett blir träningsdosen på is två timmar per dag, och på det kommer fysträning i en timme per dag.

Siktar mot VM

Matildas mål är att utvecklas så mycket det går.

– Den dagen jag vill sluta åka ska jag känna mig klar. SM var ett stort mål, jag har varit tvåa två gånger, och jag vill gärna vara med på ett VM också.

Svårighetsmässiga mål är att lära sig trippel trippel så bra att hon kan göra den även i program.

– Nu är nog trippel lots det svåraste jag gör, men jag vill göra trippel tolov efter den, nu gör jag bara dubbel tolov på tävling.

Enebybergs IF har betytt mycket för Matilda.

– Det var där jag började när jag var liten, så det är kul att vara tillbaka där allt började. Alla där har varit jättesnälla och stöttande, det är en fin klubb, och jag är stolt över att vara en del av den.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nu kommer populära racketsporten till Täby

Nyheter Fyra nya padelbanor till Täby Park Den första maj kan alla Täbybor spela padel på utomhusbanorna som just nu byggs i Täby Park.torsdag 21/3 16:21

Då öppnar Danderyds nya återvinningsstationer

Nyheter Stocksund och Danderydsvallen får mer sopsortering Boende i Stocksund och Tranholmen ska få det lättare att återvinna sina sopor. Inom kort öppnar en nu återvinningsstation på Svaneholmsparkeringen. Det blir också en ny ministation i Danderyds kommun.torsdag 21/3 16:10